Prefectul Sorin Hornea s-a întâlnit cu primarii din Vrancea pentru a-i anunța că primesc 30.000 de euro pentru realizarea cadastrului terenurilor din extravilan

Sorin Hornea si Catalin Dragulescu

Prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, s-a întâlnit recent cu primarii localităților din județ. Cu această ocazie le-a fost comunicat edililor că din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară se acordă fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, până la finalul anului, printr-un contract cu finanţare anuală, o sumă maximă de 30.000 euro pentru realizarea cadastrului terenurilor aflate în extravilanul localităților.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins patru puncte și anume:

1. Prezentarea celor două proceduri de constatare şi evaluare a pagubelor înregistrate în agricultură ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, conform OUG nr.21/2004 și L.227/2015 privind Codul fiscal.

Cele două proceduri trebuiesc aduse la cunoștința populației, parcurgerea tuturor etapelor cuprinse în aceste acte fiind obligatorii pentru ca fermierii să poată beneficia de sprijinul alocat de stat“, a declarat prefectul Sorin HORNEA.

2. Responsabilităţile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale cu privire la creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ şi zonele adiacente.

3. Informare cu privire la obligațiile ce revin autorităților administrației publice locale din 24 de UAT-uri pentru atingerea parametrilor de calitate ai apei potabile potrivit angajamentelor asumate prin Tratatul de aderare a României la UE.

4. Informare, privind Programul național de cadastru si carte funciară

La întâlnirea care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Focșani au participat și directorii Administrației Județeane a Finanțelor Publice Vrancea – Ciprian IAMANDI, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Petrache RICIU (dir.adj), Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară – Horia FR NCU, Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea – Ticu COSTANDACHE precum și inspectorul șef adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea – col. Viorel BALLA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.