Prefectul Hornea respinge atacurile PSD și constată că demersul său cu privire la viceprimarii Mersoiu și Iorga a fost legal și corect

HorneaPrefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, susține că ultimele atacuri lansate de un partid politic la adresa sa (n. r. – PSD l-a criticat pentru că Prefectura a atacat hotărârile de numire a viceprimarilor Mersoiu și Iorga, hotărâri nelegale așa cum a invocat chiar și Oprișan în timpul ședinței) sunt lipsite de orice fundament legal, iar respectarea legii trebuie să fie singurul criteriu după care trebuie să se ghideze autoritățile locale, indiferent de culoarea politică a celor aleși.

Lilian Ilie Iorga si MersoiuÎn urma controlului de legalitate făcut de către juriștii Instituției Prefectului Vrancea, hotărârile nr. 204/2016 și nr. 205/2016, care vizau alegerea viceprimarilor municipiului Focșani, au fost apreciate ca nelegale deoarece au fost adoptate fără a se respecta procedura legală prevăzută de O.G. nr. 35/2002. În fapt, conform legii, fiecare consilier trebuia să primească un singur buletin de vot pe care trebuia să fie trecute numele tuturor candidaţilor.

Așa cum rezultă din procesul verbal al ședinței au fost făcute propuneri distincte pentru fiecare dintre cele două funcții de viceprimar și au fost întocmite 2 buletine de vot, cuprinzând candidaturi pentru fiecare funcție de viceprimar în parte, aspect care contravine prevederilor O.G. nr.35/2002.

Prefectul este garantul legalității în acest județ iar legea trebuie respectată, indiferent de opiniile politicienilor. Prefectul este deasupra tuturor jocurilor politice iar partidele care au format majoritatea în Consiliul Local Focșani au avut la dispoziție două luni pentru a remedia cauza care a dus la avizul de nelegalitate în ceea ce privește alegerea celor doi viceprimari ai municipiului Focșani.

La momentul respectiv, chiar în cadrul ședinței, am avertizat consilierii locali că nu este respectată procedura de alegere, tocmai pentru a nu ajunge în situația de a apela la justiție pentru remedierea acestei nelegalități. Demisiile celor doi domni vin târziu și doar datorită faptului că au înțeles că vor pierde procesul care ar fi urmat, ceea ce înseamnă că prefectul județului Vrancea a avut dreptate și mi-am făcut datoria. Amestecul politicului în administrație nu este un lucru pe care să-l accept și atâta vreme cât voi fi Prefectul județului astfel de încercări de intimidare sau atacuri josnice din partea partidelor politice nu vor fi tolerate și le voi sancționa“, a declarat prefectul Sorin Hornea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.