Pompierii vrânceni au fost solicitaţi pentru salvarea unei bovine rămasă blocată în râul Putna

Intervenţii S.M.U.R.D.
Joi, 7 iunie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a patru situaţii medicale de urgenţă.

Astfel, s-a intervenit în municipiul Focşani, cât şi în comunele Gura Caliţei şi Vulturu, paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Focşani şi Dumbrăveni.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc dureri abdominale şi diferite traumatisme.

2 misiuni de asanare
Joi, 7 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitată pentru efectuarea a două misiuni de asanare a muniţiilor neexplodate descoperite pe teritoriul localităţilor Negrileşti şi Câmpineanca.

Specialiştii pirotehnişti au identificat două grenade defensive, acestea fiind descoperite de cetăţeni în timpul efectuării unor lucrări agricole.
Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Intervenţie pentru salvarea unei bovine
Vineri, 8 iunie a.c., în jurul orei 09.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa că o vacă a rămas blocată în mâl pe marginea râului Putna, în dreptul localităţii Răstoaca.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani cu o autospecială şi patru subofiţeri.
Intervenţia nu a fost uşoară având în vedere că malul, înalt de cca. 7 metri, era foarte abrupt, iar animalul rămăsese blocat într-o zonă mâloasă. Pompierii au săpat pe marginea malului pentru crearea unei căi de acces spre o zonă care să permită escaladarea, după care au asigurat animalul cu ajutorul unor cordiţe, reuşind să-l aducă pe mal în siguranţă. Proprietarul a precizat că iniţial două vaci au rămas izolate pe malul râului, dar una dintre ele a reuşit să găsească o modalitate de a ieşi.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.