Pompierii au anunțat care a fost cauza probabilă a incendiului de la Pensiunea ”Monte Carlo” din Focșani

În urma cercetărilor  efectuate de o comisie mixtă s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit electric provocat de un cablu elecric defect sau neizolat corespunzător.

Joi, 9 martie a.c., în jurul orei 12.50, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu la o pensiune din municipiul Focșani. La fața locului s-au deplasat inițial două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, ulterior fiind solicitate alte trei echipaje cu trei autospeciale din cadrul aceeași subunități.

Având în vedere amploarea evenimentului, s-a activat grupa operativă a I.S.U. Vrancea, care a decis solicitarea în sprijin a mai multor autospeciale de lucru cu apă și spumă, astfel că, pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit cu 14 autospeciale de lucru cu apă și spumă și peste 140 de pompieri din cadrul I.S.U. Vrancea, Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani  și S.V.S.U. Odobești și Mărășești.

În urma incendiului au ars pensiunea și bunurile din aceasta, acoperișul blocului lipit de pensiune pe o suprafață de aproximativ 400 mp și au fost afectate 12 apartamente din acest bloc, iar la blocul de pe latura de est a pensiunii (din spatele pensiunii) au fost afectate fațada și ferestrele.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE