Polițiștii și jandarmii continuă acțiunile de verificare a zonelor aglomerate din oraș

În ultimele 24 de ore polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali au acționat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de efortul comun de limitare a răspândirii Coronavirusului.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea au continuat verificările în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Oficiului pentru Protecția Consumatorului și ai Direcției de Sănătate Publică privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale, în zonele aglomerate, piscine, piețe, târguri și mijloace de transport.
Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri și terase de pe raza administrativ-teritorială a județului Vrancea.
De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport în comun și la operatorii economici, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare. Pe raza județului, în cadrul acţiunilor punctuale din ultimele 24 de ore, au fost legitimate peste 414 persoane.

Totodată, în cadrul celor 13 acţiuni punctuale desfăşurate de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali, au fost verificate 115 mijloace de transport, din care 107 mijloace de transport în comun.
De asemenea, 74 de societăți comerciale au fost verificate de către echipele mixte. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 3000 de lei.

Scopul activităților este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.
Activităţile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS- CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.