Politistii au emis un nou raport cu privire la neregulile din ziua votului! Prefectul Ion Oprea s-a ales cu doua dosare penale, insa respinge acuzatiile care i se aduc!

Editor stire: Cristi IRIMIA

În cursul zilei de astăzi lucrătorii postului de poliţie Fitioneşti au fost sesizaţi de către un cetăţean cu privire la faptul că o persoană avea asupra sa o sacoşă cu însemnele unui partid politic şi o găleată cu mai multe produse alimentare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bunurile provin de la o altă persoană, care la rândul său a susţinut că a primit bunurile respective în data de 03.12.2009, de la un membru al unui partid politic.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art.26 ind 4, alin 1 din Legea 370/2004, şi anume „Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

În cursul zilei de astăzi lucrătorii postului de poliţie din comuna Păuneşti l-au identificat B.C., din aceeaşi localitate, în timp ce comercializa băuturi alcoolice mai multor persoane. Susnumitul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 370/2004, cu amendă în valoare de 1000 lei.

În cursul zilei de astăzi, la I.P.J. Vrancea s-a primit o sesizare din partea unei formaţiuni politice cu privire la faptul că numitul O. I. (n. r. – Oprea Ion, prefectul Vrancei, care a emis recent un comunicat de presa in care a specificat cum au stat lucrurile) a predat la un număr de două secţii de votare din municipiul Focşani listele electorale de la Referendumul Naţional din anul în curs, în locul listelor electorale permanente pentru alegerea preşedintelui României din turul doi. În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “neglijenţă în serviciu”.

În cursul zilei de astăzi, la I.P.J. Vrancea s-au primit două sesizari din partea unei formaţiuni politice, cu privire la faptul preşedinţii a două secţii de votare din comuna Garoafa au interzis în mod abuziv accesul în incinta secţiei de votare a observatorilor din partea Oficiului pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului. În prezent se efectuează verificări sub aspectul săvârşirii faptei prevăzută şi pedepsită de art. 26 ind. 1 lit o şi art. 26 ind 2, al. 1 din Legea 370/2004, şi anume “refuzul de a permite accesul persoanelor acreditate în localul secţiei de votare, cu excepţia cazurilor în care preşedintele biroului electoral al secţiei de votare limitează accesul persoanelor acreditate în localul secţiei de votare datorită mărimii acestuia”.

În cursul zilei de astăzi, o formaţiune politică a sesizat I.P.J. Vrancea cu privire la faptul că la o secţie de votare din com. Nereju, în momentul desigilării unui pachet cu buletine de vot, au fost găsite lipsă 300 buletine de vot. În cauză s-a întocmit dosar penal pe numele lui O. I. (n. r. – Oprea Ion, prefectul Vrancei), din mun. Focşani, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „neglijenţă în serviciu”, faptă prev. şi ped. de art. 249 C.Pen.

* * *

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă care încalcă reglementările electorale. Menţionăm faptul că votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă, precum şi cu interzicerea unor drepturi.

Comunicat primit de la Centrul de Comunicare Judeţean Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.