Poliția a confiscat aproape 100 de metri cubi de cherestea în ultimele zile

lemne taiate camionÎn perioada 03 – 08 mai 2016, polițiștii vrânceni au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice privind exploatarea, transportul, deținerea și comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care au fost obținute următoarele rezultate:

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii din Nereju au depistat un bărbat din localitate, administrator al unei societăți comerciale, în timp ce transporta cu autocamionul societății cantitatea de 52,63 m.c. cherestea rășinoase.

Întrucât avizele de însoțire prezentate, conțineau date diferite în ceea ce privește ora plecării transportului și ora generării codului unic, s-a stabilit faptul că persoana în cauză efectua al doilea transport utilizând același document de însoțire.

Materialul lemnos în cauză a fost reținut în vederea stabilirii provenienței, iar față de administratorul societății sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 322 alin. (1) din Codul Penal, iar la data de 4 mai a.c., societatea a fost sancționata contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. n și art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010. Totodată a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 52,63 m.c. material lemnos, care a fost predat în custodia specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Focșani.

La data de 5 mai a.c., ora 20.00, pe raza comunei Străoane a fost depistat un bărbat din orașul Panciu, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 5,00 m.c. lemn de foc din specia stejar, fără documente legale de proveniență (aviz de însoțire).

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 5,00 m.c. material lemnos, care a fost predat în custodia specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Panciu – Valea Carenei.

La data de 6 mai a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Câmpuri, s-a constatat faptul că un bărbat din aceeași localitate, a tăiat fără drept și sustras arbori din specia fag, valoarea prejudiciului cauzat depășind de 6,11 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. (1) lit. a și art. 109 alin. (1) lit. a din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

La data de 7 mai a.c., ora 23.00, pe DN 2L – comuna Câmpuri, au fost depistați doi bărbați din localitate, care transportau cu autoutilitarele cantitatea totală de 4,00 m.c. lemn de foc diverse specii.
Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 4,00 m.c. material lemnos, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Soveja.

La data de 9 mai a.c., ora 05.25, pe DN 2D – comuna Vidra, polițiștii au depistat un bărbat din comuna Nereju, care transporta cu un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion și o remorcă cantitatea de 42,78 m.c. cherestea din specia rășinoase, în timp ce în avizul de însoțire secundar era înscrisă cantitatea de 32,00 m.c.

Conducătorul auto a refuzat să transporte materialul lemnos la locul indicat de agenții constatatori, fapt pentru care se va proceda la sancționarea contravențională a acestuia pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. n și art. 21 lit. l din Legea nr. 171/2010 și confiscarea valorică a cantității de 10,78 m.c. material lemnos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE