Ploaia torenţială de azi-noapte a făcut ravagii la Chiojdeni, Jitia, Gura Caliței, Gugeşti şi Vidra. Un copac a căzut pe o maşină, în Focşani

apa inundatiiDatorită cantiăților de precipitații abundente din data de 14 mai 2014, pe teritoriul județului Vrancea, echipele de intervenție au fost solicitate în mai multe zone pentru salvarea de vieți omenești și limitarea pagubelor materiale, astfel:

În noaptea de 14 – 15 mai a. c. , în jurul orei 06.00 o persoană a fost surprinsă de apele râului Putna și s-a refugiat pe un dig. Ea a fost salvată de echipele S.P. Vidra.

S-a intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării de pe raza comunelor Vidra, Slobozia Bradului și Gugești.

În municipiul Focșani s-a intervenit pentru înlăturarea unui arbore căzut peste un autoturism pe strada Aleea Echității.

Drumul dintre Vidra şi Vizantea a fost blocat pe anumite porţiuni:

Drum blocat Vidra Vizantea

Ploile însemnate cantitativ au produs o alunecare de teren pe DN 2N, între comunele Chiojdeni și Jitia. Drumul Național a fost afectat pe o distanță de aproximativ 100 de metri, acesta devenind impracticabil. Se intervine cu utilaje contractate de CNADNR. Aprovizionarea se face prin transbordare. S-a luat legătura cu agenții economici din comunele Jitia și Vintileasca. Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale apreciază că în jurul orei 15.00 se va putea relua circulația.

Un podeț din tuburi amplasat pe DC 154, comuna Gura Caliței, a fost luat de ape, iar 372 de locuitori ai satului Plopu au rămas izolați. Ministrul Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa, a fost înștiințat despre această situație și va trimite în zonă un pod pe pontoane. Și în comuna Vizantea Livezi, pe drumul care face legătura cu satul Mesteacăn, un podet din tuburi a fost distrus de ape, dar satul nu este izolat, existând rută ocolitoare. Utilajele primăriei lucrează la remedierea situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE