Peste 3.800 de proiecte depuse de tinerii fermieri la ultima sesiune de finanțare

În cadrul sesiunii de primire a cererilor de finanţare pentru instalarea tinerilor fermieri (Măsura 112), desfăşurată în perioada 28 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012, la Oficiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) au fost depuse 3.863 de proiecte conforme. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 137,18 milioane de euro.

Astfel, alocarea de 50 de milioane de euro pentru această sesiune a fost depăşită, de aproape 3 ori iar acordarea finanţării va fi decisă de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru legumicultură, ferme vegetale, dar și pentru creșterea animalelor.

”Acesta este prima sesiune de proiecte în care se constată o creștere însemnată a interesului pentru zootehnie, lucru datorat în primul rând noului sistem de calcul al dimensiunii economice a exploatației agricole care valorizează superior sectorul de creștere a animalelor.

Ca un element de noutate, tinerii care au depus proiecte în această sesiune beneficiază de o primă de instalare care poate ajunge la 40 de mii de euro, față de 25 de mii de euro cât se putea obține în anii precedenți”, a declarat Mihai Gavril Vădan, Directorul General al APDRP.

Următoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă aferentă Măsurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” este preconizată a avea loc în perioada 1 – 29 iunie 2012, atunci fiind disponibili peste 120,88 de milioane de euro.

Comunicat primit de la A.P.D.R.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.