Peste 200 milioane de euro, investite în 2010 în lucrări de apărare împotriva inundaţiilor

România a investit anul acesta peste 200 milioane euro în infrastructura de apărare împotriva inundaţiilor, precum şi în alte lucrări de asigurare a surselor de apă şi protecţia mediului, conform datelor de la Agenţia Naţională Apele Române. Din această sumă, 42,5 milioane de euro provin de la bugetul de stat, 102,6 milioane de euro din credite externe şi 60,3 milioane de euro din Fondul de Mediu.

Din totalul de 366 obiective de investiţii derulate de AN Apele Române în acest an: 160 de obiective au fost finanţate de la bugetul de stat, 97 de la bugetul de stat şi din credite de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei); 62 de la bugetul de stat şi din Fondul pentru Mediu şi 47 de la Fondul pentru Mediu. Din 366 de obiective de investiţii, AN Apele Române va finaliza şi va pune în funcţiune până la sfârşitul anului 2010, un număr total de 82 obiective de investiţii, din care 18 finanţate în totalitate de la bugetul de stat, 24 din fonduri externe (rambursabile), 40 finanţate prin Fondul de Mediu, în urma înlăturării efectelor produse de inundaţiile din iunie-iulie 2010.

Din totalul celor 82 de obiective de investiţii finalizate până la sfârşitul acestui an, cele mai multe sunt amplasate în bazinele hidrografice Olt (20), Siret (17), Mureş şi Jiu (în fiecare, câte zece obiective de investiţii), Someş-Tisa (6), Banat şi Argeş-Vedea (5), Prut-Bârlad (3), şi câte două în bazinele hidrografice Dobrogea-Litoral, Buzău-Ialomiţa şi Crişuri. Celelalte lucrări au fost începute în anii trecuţi şi, în funcţie de fondurile alocate şi sursele de finanţare, vor fi finalizate anii imediat următori. Pentru anul 2011, AN Apele Române îşi propune să depună cereri de finanţare şi să acceseze fonduri europene, pe Axa 5 POS Mediu, în valoare de 322,5 milioane euro.

Informatii prezentate de www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.