Pentru aplicarea noii Legi a educației mai sunt necesare încă 50 de hotărâri de guvern și 100 de ordine de ministru

Legea Educaţiei Naţionale, promulgată de preşedintele Traian Băsescu, face imposibilă ingerinţa politicului în sistemul educaţional, a subliniat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în cadrul unei conferințe de presă organizată miercuri, pentru a explica prevederile noii Legi a educației.

“Doresc să disipez orice minciună că această lege ar politiza şcoala. Această lege face imposibilă ingerinţa politicului”, a insistet ministrul care consider că odată cu promulgarea legii trebuie pus capăt și dezbaterilor conflictuale. “Legea este una modern, care ne pune în pas cu Europa. Aceasta nu este legea Funeriu, ci este o lege a tuturor”, a spus ministrul, adăugând că între participanții la procesul edcațional – profesori, elevi, părinți administrație, trebuie să existe dialog.

În opinia ministrului, legea va aduce stabilitate pentru că ”regulile” nu se vor mai schimba de la an la an şi de la ministru la ministru, iar statutul cadrelor didactice va fi consolidate: profesorii titulari vor rămâne titulari până la pensionare, iatr titularizarea nu se desființează. Pentru punerea în practică a noilor prevederi sunt necesare alte 50 de hotărâri de guvern şi 100 de ordine de ministru. Funeriu a subliniat că nu există niciun drept special acordat copiilor aparţinând minorităţilor care să nu fie acordat şi copiilor români.

Informatii prezentate de www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.