Pensionarii se îngrămădesc pentru un bilet într-o staţiune de tratament

Mii de pensionari vranceni vor sa prinda un loc in statiunile de tratament balnear din tara.Casa de Pensii Vrancea a inregistrat pana acum 4012 cereri privind acordarea biletelor de tratament balnear. Cele mai solicitate statiuni sunt Lacu Sarat, Covasna, Vatra Dornei, Felix, Herculane, Caciulata, Slanic Moldova, Techerghiol, Mangalia si Sovata. Pentru intregul an Casei de Pensii i-au fost alocate 3089 de bilete insa directorul institutiei Adrian Juravle spune ca daca sunt solicitari acestea vor fi onorate prin suplimentarea numarului de bilete.

Deocamdata Casei de Pensii Vrancea i-au fost repartizate 1375 de bilete din care au fost date beneficiarilor aproape 1200 de bilete. Pot beneficia de bilet de tratament balnear persoanele care dovedesc existenta unei afectiuni medicale care sa necesite tratament balnear, afirma seful Casei de Pensii Vrancea Adrian Juravle. Un pensionar plateste pentru un bilet de tratament jumatate din cuantumul pensiei.

Tabara, scumpa tabara

Elevii isi fac planuri de plecat in tabara in aceste ultime zile de scoala. Scolarii care nu au grija examenelor se gandesc deja unde vor pleca si ce nazbatii vor face in aceasta vara in tabara. In Vrancea, singura tabara pusa la dispozitia elevilor este cea de la Galaciuc, care insa nu este preferata de tinerii din judet. Tabara are o capacitate de 180 de locuri nu ofera prea multe modalitati de petrecere a timpului. Pretul este de 71 lei/persoană pe zi si include cazare, masă, asistentă medicală, servicii educativ-recreative.

Posibilitatile de agrement oferite nu sunt insa chiar pe placul tinerilor, care cer mai multa actiune. La Galaciuc li se ofera vizite in Rezervatia naturală Cheile Tisitei, la Cascada Putnei, Păstrăvăria Lepsa, Casa memorială Mos Ion Roată, la monumentele istorice de la Soveja, Mărăsti, Mărăsesti si la Statia Seismică Vrâncioaia. In alte zone din tara, pretul unui sejur intr-o tabara este cuprins intre 600 si 2.000 de lei, în functie de numărul de zile de cazare, precum si de destinatie. Cele mai scumpe tabere sunt cele din străinătate. In Grecia a tabara de sase zile costa in jur de 450 de euro. (Luminiţa COŞOREANU & Claudia TALAMBĂ)

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.