Pensionarii nu vor mai fi nevoiti sa stea la cozi interminabile, pentru bilete la tratament

Astăzi, 26.01.2010, a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice. Criteriile şi metodologia de distribuire a biletelor de tratament catre pensionari au constituit tema principala a sedintei de pe ordinea de zi. În cadrul acestei şedinte, directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii Vrancea, domnul Adrian Juravle, a tinut să sublinieze faptul că, odată cu noile criterii de distribuire a biletelor, data depunerii cererii pentru obţinerea acestor bilete nu va mai fi luată în considerare, drept urmare pensionarii nu trebuie sa mai stea la cozi interminabile. În schimb singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească beneficiarul este aceea de a depune cererea cu 40 de zile înainte de data începerii sejurului.

La punctul Diverse al şedinţei au fost prezentate demersurile făcute de Instituţia Prefectului, ca urmare a discuţiilor purtate în sedinta din 23.12.2009. Astfel că, în şedinţa anterioară, membrii comitetului şi-au exprimat dorinţa de a nominaliza cele 14 centre in care se efectuează cercetarea statistică, privind consumul mediu lunar pe persoană al principalelor produse şi ponderea produselor nealimentare în coşul zilnic. Instituţia Prefctului a solicitat Direcţiei Judeţene de Statistică Vrancea un raspuns referitor la această situaţie. Din răspunsul primit rezultă că această cercetare se efectuează în 14 centre din care 6 în mediul urban (4 Focşani, 1 Adjud, 1 Odobeşti) şi 8 în mediul rural (Ciorăşti, Jariştea, Homocea, Străoane, Nistoreşti, Tulnici, Gura Caliţei, Cirligele ).

Tot la şedinţa din data de 23.12.2009, membrii comitetului s-au arătat nemulţumiţi că veteranii de război care locuiesc în mediul rural beneficiază de cele 12 călătorii interne gratuite pe mijloacele de transport auto dar când ajung în Focşani nu beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

În sensul celor de mai sus, Instituţia Prefectului a solicitat Primăriei Municipiului Focşani să facă demersurile necesare pe lângă unităţile ce desfăşoară activităţi de transport în comun pe raza municipiului Focşani pentru rezolvarea doleanţei reprezentanţilor pensionarilor. Din răspunsul primit rezultă că, în opinia Primăriei Municipiului Focşani, pot beneficia de gratuitate pe transportul urban de călători din municipiul Focşani şi persoanele care nu au domiciliul pe raza municipiului doar în măsura în care aceste cheltuieli sunt suportate de la bugetul de stat.

Informatii primite de la Biroul de presă al Instituţiei Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.