PDL Vrancea: Campion la risipit banii publici, Consiliul Judeţean vrea şi CUP-ul

PDL Vrancea constata renasterea unei vechi obsesii a conducerii Consiliului Judetean, si anume preluarea totala a controlului la Compania de Utilitati Publice Focsani. Astfel, in sedinta Consiliului Judetean Vrancea convocata pentru data de 26 februarie a.c, pe ordinea de zi apare (din nou) proiectul de hotarare privind “transmiterea solicitarii de transfer fara plata catre judetul Vrancea a actiunilor detinute la S.C. Compania de Utilitati Publice S.A. Focsani, de catre municipiul Focsani prin Consiliul Local al Municipiului Focsani”.

A devenit notorie si demonstrata stiintific incapacitatea administratiei judetene de a gestiona eficient, transparent si viabil resursele publice. Este, de altfel, si concluzia celui mai recent studiu al asociatiei Expert Forum – denumit sugestiv “Clientelismul politic”. Acesta demonstreaza, negru pe alb, cu cifre, ca judetul Vrancea este campioana nationala la alocarea de fonduri pentru drumuri in ultimii 12 ani.

Din pacate, rezultatul final al alocarii acestor resurse este aproape nul, de vreme ce majoritatea drumurilor judetene continua sa fie pline de gropi, desi in ele se pompeaza periodic resurse uriase.

“Ar fi trist ca acest tip de “performanta” sa se repete si in privinta singurei societati cu adevarat profitabile pe care o detine munipalitatea Focsani. Sa nu uitam ca in curand se fac trei ani de cand, utilizand aceeasi metoda, Consiliul Judetean a preluat de la municipalitate 41 de hectare de teren din Crangul Petresti cu promisiunea ca acolo se va ridica, cat de curand, un “centru de agrement regional”.

Numai ca, in afara de gunoaiele care se aduna si traditionalele manifestari electorale ale PSD de 1 mai, tranferul Crangului Petresti in administrarea CJ Vrancea nu a adus nici un beneficiu focsanenilor, ba dimpotriva”, a declarat Costica Neata, presedinte interimar al PDL Vrancea.

Comunicat primit de la PDL Organizatia Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE