PDL Vrancea acuză, după şedinţa CL de astăzi: “USL vrea preţ maxim pentru căldura furnizată de ENET”. ENET a facturat căldura pe noiembrie la un preţ de 203 lei/gigacalorie

Nicu Tănase, în plan secund, a fost portavocea PDL în şedinţa CL

Astăzi a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Focşani, în cadrul căreia consilierii PDL au înaintat un proiect privind stabilirea unui preţ de 225,97 lei per gigacalorie, de la 1 ianuarie 2012. Consilierii PSD şi PNL s-au opus proiectului, pe motiv că trebuie aşteptată proiecţia de buget pe 2012.

“Să aşteptăm să vină noul an, pentru a vedea proiecţia de buget, după care să vedem cum procedăm”, a spus Liviu Oloeriu (PSD), susţinut verbal şi de alţi doi social-democraţi: “Neagu Nistoroiu şi George Mardare.

De cealaltă parte, preşedintele PDL Focşani, Nicu Tănase, a susţinut că preţul pe care îl doresc Primăria şi CL Focşani, de aproximativ 400 lei per gigacalorie este unul dintre cele mai mari din ţară şi că Guvernul subvenţionează în continuare căldura, fiind vorba de un serviciu de interes public local. “Nu înţeleg de ce trebuie să plătească focşănenii pierderile mari ale ENET! Se modernizează sistemul de termoficare cu bani europeni dar noi plătim tot facturi mari? Cum vine asta?”, a intervenit în cadrul şedinţei Nicu Tănase.

După şedinţa de astăzi, PDL Vrancea a emis un comunicat de presă, din care redăm cele mai importante aspecte evidenţiale de democrat-liberali:

“PDL sustine practicarea unui pret corect al energiei termice pentru consumatorii ENET, corelat, conform practicii europene, cu gradul de suportabilitate al populatiei din Focsani.

Cei care se opun acestui principiu european sunt tocmai primarul Bacinschi si consilierii USL. Dupa ce au pacalit finantatorul european ca ENET merita modernizat cu 35 milioane de euro si ca locuitorii Focsaniului vor plati un pret rezonabil la energia termica, astazi primarul Decebal Bacinschi si consilierii USL si-au dat arama pe fata din nou.

Astfel, ei au respins in sedinta de astazi a CL Focsani propunerea consilierilor PDL privind instituirea, de la 1 ianuarie 2012, a unui pret al energiei termice pentru populatie de 225,97 lei/Gcal. Acest pret este corelat cu posibilitatile reale de plata ale celor 18.000 de familii care beneficiaza inca de serviciile ENET si corespunde politicii de tarifare la energia termica pentru populatie, aprobata in anul 2010 prin Hotararea Consiliului Local nr. 341.

Reamintim faptul ca prin Hotararea nr.286/2011 consilierii PSD si PNL au aprobat ca, incepand cu luna noiembrie, pretul energiei termice sa fie de 399, 21 lei/Gcal. Singurul motiv pentru care focsanenii nu platesc astazi facturi duble la incalzire este acela ca Prefectura a apreciat hotararea ca nelegala si a dat in judecata Consiliul Local. Pana la pronuntarea instantei, pretul energiei termice pentru populatie a ramas la nivelul iernii trecute, adica 203,2 lei/Gcal, se arată în comunicatul PDL Vrancea.

0 Responses to PDL Vrancea acuză, după şedinţa CL de astăzi: “USL vrea preţ maxim pentru căldura furnizată de ENET”. ENET a facturat căldura pe noiembrie la un preţ de 203 lei/gigacalorie

 1. Marian+ 20/12/2011 at 20:01

  Bravo Cristi, imi place ca esti operativ cu stirile, felicitari !

  Răspunde
 2. danb 21/12/2011 at 02:13

  Eu nu inteleg de unde vin preturile astea. Banuiesc ca Bacinschi are un calcul dar la PDL chiar nu-mi dau seama cum au calculat ei pretul. Se pare ca nu ar fi un pret calculat in mod normal, economic, ci in functie de un parametru care nu e definit, “gradul de suportabilitate” .Ce e aia “grad de suportabilitate” ? Cat poate sa suporte Nicu Tanase sau Trasculescu, sau cine ? Pt. ca ei din moment ce nu mai sunt la ENET inseamna ca nu au mai suportat. Si chiar si la 203 lei cetatenii abonati la ENET tot nu platesc, inseamna ca nici asta nu e suportabil, cu atat mai putin 226 lei. Pana la proba contrarie, mie pretul PDL-istilor mi se pare “scos din burta” in scop electoral, nu reprezinta o solutie si nu merita niciun fel de atentie.

  Răspunde
 3. @db 21/12/2011 at 21:51

  dar a Uslasilor inseamna ca ti se pare bun! Ca asta inteleg.Halal logica!

  Răspunde
 4. danb 22/12/2011 at 16:51

  @ cel de mai inainte
  Proiectul uslasilor cum le zici tu banuiesc ca are un calcul in spate, adica e fundamentat. Pe un proiect fundamentat se poate discuta, il studiezi, poate gasesti alte variante pe undeva si in final poti obtine solutii mai bune. Pe un proiect “scos din burta” nu ai ce sa discuti pentru ca nu stii ce rationament a stat la baza acelui pret. De ce nu au facut portocaliii pretul de 1 RON ca oricum nu platesc ei si suna mult mai bine. Pe ei sa dea din gura nu-i costa nimic, nu au nici cea mai mica responsabilitate. In cazul lui Bacinschi alta e situatia, lui ii intra Primaria in faliment daca stabileste preturi aiurea. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu Bacinschi dar mi-l pot imagina ca un partener de dialog, pe cand la portocalii e un haos complet in mintea lor, lucru care se vede in toata tara.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE