Paulina Roşcan: “Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” îl susţine pe profesorul Mircea Ianchevici, bătut în timpul orelor de curs

Paulina Roscan Realitatea.netFederația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ va face toate demersurile necesare pentru susținerea domnului profesor Mircea Ianchievici, de la Școala nr. 7 din Focșani, care a fost bătut în timpul unei ore de curs de către rudele unui elev. Federația critică declaraţiile publice ale directorului unității și ale inspectorului școlar care, în loc să îl susțină pe cadrul didactic, au găsit de cuviință se se pronunțe doar pe baza unor informații neverificate.

Atât directorul unității, cât și inspectorul școlar ar fi trebuit să aştepte rezultatele cercetării disciplinare şi abia apoi să facă declaraţii în ceea ce priveşte posibila vinovăţie a cadrului didactic.

Considerăm că direct răspunzători de situația creată se fac vinovaţi foștii miniștri ai educaţiei, care au desființat posturile de paznici din școli. La ora actuală, astfel de cazuri se pot repeta în orice unitate de învăţământ din România și din cauza lipsei de implicare a autorităților locale, care ar trebui să implementeze măsuri de securitate speciale la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ condamnă acțiunile acelor părinți care apelează la violență împotriva angajaților din sistemul de învățământ. De asemenea, federația noastră va propune ministrului educației ca în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, ce urmează să fie negociat cu federațiile sindicale reprezentative, să fie cuprinse măsuri mult mai stricte privind securitatea în școli, inclusiv încheierea unor protocoale cu reprezentanții Jandarmeriei și Poliției.

Ministerul Educației Naționale ar trebui să inițieze un act normativ prin care să se stabilească statutul angajaților din sistemul educațional și care să le ofere protecția necesară. Solicităm public tuturor autoritălor locale să ia măsurile ce se impun pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

PREŞEDINTE Prof. Marius Ovidiu NISTOR

PREŞEDINTELE Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“-filiala Vrancea, Prof. Paulina Roşcan

FEDERAŢIA SINDICATELOR DIN EDUCAŢIE „SPIRU HARET”, Afiliată la Internaţionala Educaţiei

Str. Tunari nr. 41, cod 020526, sector 2, Bucureşti – România

Tel: 004.021.2102409 ; Tel./fax: 004.021.2104165, e-mail: fsiispiruharet@fsiispiruharet.ro

Str. Justiţiei nr. 65, sector 4, Bucureşti – România

Tel: 004.021.3371140 ; Fax: 004.031.8150025, e-mail: office@fen.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.