Passionaria Stoicescu va vizita CASTELUL POVEȘTILOR din Biblioteca Județeană

carti copiiCu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A CĂRTII PENTRU COPII, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea deschide pentru micii cititori CASTELUL POVEȘTILOR la Secția pentru copii si tineret Oana Diana Renea.

Astfel, miercuri, 2 aprilie, incepând cu ora 10,30 copiii vor pătrunde în lumea minunată a basmelor pășind în Grădina cu Povești unde vor descoperi cum iau ființă acestea, apoi vor pătrunde în Sala Turnului unde îi vor aștepta noi surprize.

Drumul acestora va continua in Atelierul Personajelor unde copiii iși vor folosi creativitatea si vor creiona un personaj imaginar si o poveste inedită. In Camera Secretelor, micutii cititori vor face cunostinta cu un scriitor adevărat, de la care vor afla tainele ce se ascund în spatele unei cărti.

Protagonistii acestui eveniment, dedicat Zilei Internaționale a cărtii pentru copii, vor fi elevi ai Scolii Ștefan cel Mare, coordonați de doamnele înv. Marcu Alina și Lupu Daniela.

Vineri, 4 aprilie începând cu ora 10.30 Sectia pentru copii și tineret va găzdui un eveniment literar dedicat micilor cititori care va avea ca invitat special pe scriitoarea pentru copii Passionaria Stoicescu.

Aceasta îsi va lansa cartea Povestioare cu Ploaie și Soare, apărută la Editura Carminis si va prezenta Almanahul copiilor 2014 (prima editie dupa 1989).

De asemenea, în holul Sectiei pentru copii și tineret Editura Carminis va pune la dispoziția cititorilor un stand de carte, de la care cei interesati vor putea achizitiona carti la pret de editura.

NOTA: Autoare a peste 50 de titluri originale (13 de poezie, 6 de proza, 36 de literaturapentru copii si tineret) si traducatoare din limbile rusa, polona, belarusa, scriitoarea Passionaria Stoicescu este prezenta in manualele scolare si in antologii de texte literare cu poezii (pentru cei mici), caligrame si exemplificari lexicografice (pentru cei mari).

Premiata a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, cetatean de onoare al oraselor Buzau si Ramnicu Sarat, ea si-a „onorat“ cititorii, mai ales pe cei mici, fiind la ora actuala cel mai prolific si indragit scriitor contemporan de literatura pentru copii din Romania.

Paleta tematica a operei sale cuprinde toate genurile literaturii pentru copii (poezie, proza, proza rimata, teatru, dictionare, traduceri). A reprezentat Romania, cu 25 dintre cartile sale de autor, la standul romanesc din cadrul Targului International de Carte pentru Copii de la Bologna, Italia (martie 2011).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.