Partidul Verde Vrancea este îngrijorat de limbajul pe care adversarii politici îl folosesc

Partidul Verde priveste cu ingrijorare recentele declaratii ale liderilor locali ale unor partide politice, declaratii de natura sa incite la violenta si sa antagonizeze diverse categorii ale populatiei. Reamintim pe aceasta cale ca viitorul primar al Focsaniului, oricare ar fi el, va trebui sa reprezinte interesele tuturor focsanenilor, indiferent de convingerile lor politice, sex, religie sau alte atribute.

De aceea condamnam folosirea unor termeni ca „ciuma“, „sluga“, schimonisirea numelor adversarilor politici si alocarea unor calitati care in fapt nu sunt detinute, actiuni caracteristice unui partid politic considerat ca extremist. In acest context remarcam grave lacune de cultura politica ale acelorasi lideri politici locali. Reamintim ca initial „dreapta“ politica era reprezentata de aparatorii monarhiei si privilegiilor clasei nobiliare din Franta iar „stanga“ de revolutionari.

In timpurile noastre „dreapta“ se caracterizeaza prin conservatorism, iar calitatile pe care si le doreste actuala putere din Romania tin de liberalism, curent ideologic care nu are legatura nici cu stanga, nici cu dreapta, ci cu libertatea de afirmare a individului. Noi nu am reusit sa identificam astfel de calitati la actuala guvernare si nici vreun program sau ideologie politica ci doar o subordonare neconditionata fata de presedintele Basescu, fapt care ar conduce, in acelasi registru folosit, la denumirea asociata actualei puteri de „alianta basista“.

In final amintim ca nu a inceput campania electorala, actualii politicieni aflati in functii publice fiind platiti pentru altceva decat pentru a face campanie electorala si ne exprimam speranta ca viitoarea campanie electorala va fi una bazata pe programe si nu una caracterizata de violente si ura intre cei cu convingeri politice diferite.

Birou Presa Partidul Verde, semnat Dan Catalin Butnaru, presedinte interimar filiala Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE