Partidul Mişcarea Populară Vrancea: “Legea descentralizării: Marian Oprişan devine cu adevărat voievodul vrâncenilor”

Daniel Pancu Costica Porumboiu si Emilian SerbanPe data de 19 noiembrie 2013, Guvernul USL şi-a asumat răspunderea asupra Legii Descentralizării. Este evident că această această descentralizare a fost negociată la virgulă cu beneficiarii ei direcți, baronii locali; drept urmare, legea nu are ca obiectiv consolidarea guvernării libere la nivel judeţean, ci creşterea semnificativă a atribuţiilor preşedinţilor de Consilii judeţene, oficializarea statutului şi garantarea puterii stăpânilor de judeţe.

Judeţul Vrancea se află, de 14 ani, sub stăpânirea vătafului Marian Oprişan (căruia îi surâde, mai nou, titlul de voievod); un voievod inculpat într-un dosar de corupţie, un voievod care a călcat în picioare libertatea presei. Legea descentralizării va consolida puterea financiară și administrativă a unuia care nu are nici frică, nici rușine când vine vorba de banul public.
Partidul Mişcarea Populară Vrancea doreşte să atragă atenţia vrâncenilor că, în noile circumstanţe stabilite de legea lui Liviu Dragnea, vrâncenii vor fi bătaia de joc personală a lui Marian Oprişan şi sclavi pe moşia lui.

Vicepreşedinte al PSD, Oprişan a făcut din Vrancea o ruşine a ţării. Angajaţii firmelor din Vrancea se numără printre cei mai prost plătiţi din ţară, câştigând la finalul anului 2012 al şaselea cel mai scăzut salariu mediu net din România. În 2013, se estimează că locuitorii din Vrancea vor avea una dintre cele mai mici contribuţii la economia locală din întreaga ţară. Vrâncenii stau prost şi în ceea ce priveşte procentul locuinţelor dotate cu instalaţii de canalizare, doar 47,7% dintre gospodării dispunând de această facilitate. Al şaptelea cel mai scăzut nivel de trai din România se înregistrează în judeţul Vrancea.

În final, PMP Vrancea atrage atenţia opiniei publice că avem nevoie de un mecanism prin care autoritățile locale să își acopere singure cheltuielile, să învețe să facă dezvoltare, să se simtă primele responsabile de locurile de muncă din orașele și județele lor în loc să facă aranjamente cu investiții sau achiziții publice fără licitație.

Fără o reformă administrativă care să-i schimbe pe baroni în lideri moderni ai comunităților lor, să le dea mai multă responsabilitate, descentralizarea este doar un act care-i va îmbogăţi pe vătafii de judeţe care au susţinut USL-ul în bătăliile electorale din 2012 și de la care se așteaptă susținere și anul viitor. Iar Marian Oprişan este unul dintre vătafii de frunte ai PSD, unul care a făcut din Vrancea o groapă a sărăciei şi o ruşine a României.

Comunicat emis de Costică Porumboiu, preşedinte PMP Vrancea

One Response to Partidul Mişcarea Populară Vrancea: “Legea descentralizării: Marian Oprişan devine cu adevărat voievodul vrâncenilor”

 1. danb 27/11/2013 at 17:14

  Ce-avem noi aici ? Avem un iepure in gura unui lup si iepurele striga tare “Bah lupule nu ma omori ca nu-i democratic ? “. Ar avea oare PMP-istii, PDL-istii si alti ne-PSD-isti motive sa se teama ? Oh , da. Cum va fi viata lor si in general a vrancenilor in urmatoarea perioada ? Intr-un singur cuvant, groaznica. Baronul va avea drept de viata si de moarte asupra tuturor bugetarilor, asupra firmelor si indirect si asupra angajatilor acelor firme. E baronul un om milos care iarta repede ? In niciun caz. Ii va calca in picioare pe cei care macar gandesc sa sufle in front. Cine-o fi vinovat de situatia asta ?
  De obicei aia care striga, in cazul nostru PMP-ul, PDL-ul, PNTCD-ul si toti astia care acum zic ca vai ce rau e sub baron.
  Ati fost dragilor la putere ? Pai ati fost. Si de ce n-ati facut dragilor descentralizare pe gustul vostru ?
  Ca au vrut cei din gasca lui Basescu sa pastreze toata puterea si tot banetul la ei ?
  De cand se vorbeste dragilor de descentralizare ? De ce n-ati facut-o dragilor cum v-ar fi placut voua ?
  Acum vreti sa o faca baronii cum va place voua ? Pai nu mah, baronii o fac cum le place lor si pe voi va termina. Asta e viata daca nu gandesti in viitor, te crezi vesnic la putere si nu faci lucrurile cum trebuie atunci cand trebuie facute.
  Acum stati in genunchi si rugati-va frumos sa nu dispareti definitiv din judetul asta.
  Dar eu cred ca sanse prea multe nu sunt, aveti exact aceleasi sanse de supravietuire pe care le are un iepure in gura unui lup.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.