Parohia Broșteni II le-a făcut o frumoasă surpriză elevilor de la Școala Gimnazială “Panaite C. Mazilu”

Începutul unui nou an școlar reprezintă de fiecare dată un bun prilej ca principalii actori educaționali Familia, Școala și Biserica să fie împreună implicați în susținerea copiilor pe parcursul anilor de studiu. Așa cum spunea și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ”Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor şi tinerilor, pe lângă cunoștințe intelectuale, şi o formare spirituală pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de oameni”.

Și anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Parohia Broșteni II, cu concursul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei prin sectorul social-filantropic, și a unor tineri inimoși din orașul Odobești, familia Silvia Raluca și Cristi Doca oferă celor mai mici dintre școlari, elevilor din clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială “Panaite C. Mazilu” din Broșteni ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare, manuale și caiete speciale precum și un alfabetar, necesare studiului în primul an de școală.

De asemenea, elevii din clasa a V-a vor primi caiete de dictando și matematica, caiete de biologie și muzică, truse de geometrie, caiete studențești și instrumente de scris. Evenimentul a avut loc în data de 10 septembrie, prima zi a anului școlar 2018/2019.

Am dorit ca prin această acțiune,noi, Biserica, să venim în sprijinul părinților, elevilor și cadrelor didactice din comunitatea noastră. Suntem conștienți că orice inceput este dificil, dar cu ajutorul Lui Dumnezeu și al oamenilor cu suflet mare încercăm să mai ușurăm, în măsura în care putem, greutatea acestui început. Ceea ce am făcut noi este un minim, deoarece elevii, au nevoie de mult mai mult decât atât, dar sperăm să impulsionăm și pe alții să se alăture pe viitor unui astfel de demers în favoarea unei educații de calitate care sa le asigure copiilor un viitor mai bun. Totdeauna lucrul tău, să-l incepi cu Dumnezeu. De aceea rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze acest nou început de an școlar, pe copii, părinți și cadre didactice deopotrivă.

Învățământul românesc trebuie să promoveze valorile perene pe care neamul nostru s-a clădit, cinstea, onoarea, demnitatea, dragostea de țară, normalitatea și credința puternică în Dumnezeu. Asaltul ideologic, prin noile teorii sexo-marxiste si ale identitatii de gen, la adresa copiilor noștri, a elevilor, nu fac altceva decât sa să schimbe paradigmele educaționale și să altereze sufletele curate, nevinovate ale lor. De aceea Familia reprezintă lăcaşul intim cel mai de preţ pentru cultivarea iubirii părintești, filiale şi fraterne ca lumină a educaţiei care leagă între ele generațiile trecute, prezente şi viitoare deoarece caracterul copiilor nu se formează numai prin cuvinte și activități, ci și prin modul de viață al părinților, prin exemplul dat de aceștia. Binecuvântare și bucurie sfântă tuturor! ” a declarat preotul Gabriel Macovei (foto), Parohul Bisericii cu hramurile ”Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de mir și Sf. Ier. Nectarie – Vindecătorul de boli” din Broșteni. (Gabriel DRENEA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.