Părinţii decid dacă îşi duc copiii de şase ani la gradiniţă sau la şcoală

Ponta lasă părinţii să decidă dacă îşi vor înscrie copiii în clasa pregătitoare din şcoală sau în clasa pregătitoare din cadrul gradiniţei. Părinţii care au copii în grupa mare de gradiniţă trebuie să decidă până la 31 martie unde îşi vor duce copiii în anul şcolar 2013-2014.

Premierul Victor Ponta susţine că ultimul cuvânt trebuie să îl aibă părinţii, iar ideea că statul ştie ce e cel mai bine pentru toţi, trebuie abandonată.

“Ideea pe care am discutat-o şi cu ministrul Pricopie, şi cu ministrul Dragnea a fost urmatoarea: faimoasa problema a grupei pregatitoare – nu cred că trebuie să îi forţăm pe părinţi să îşi ducă copiii la şcoală la grupa pregatitoare, nici nu trebuie să îi impiedici pe cei care vor să meargă să îşi ducă copiii mai repede la şcoală, şi atunci am stabilit împreună un sistem pe care îl definitivăm în zilele urmatoare: până pe 31 martie, fiecare părinte care are un copil în grupa mare să spună dacă vrea să ramână la grădiniţă înca un an, în grupa pregătitoare, sau vrea sa meargă la şcoală în grupa pregatitoare”, a precizat Victor Ponta într-o emisiune la Antena 3.

 Premierul a făcut aceste declaraţii după ce săptămâna trecută, el s-a exprimat public spunînd că în opinia sa, clasa pregătitoare ar trebui să revină la gradiniţe, iar ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat că ar trebui să rămână în cadrul şcolilor. (Ana-Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE