Părintele Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, invitat la Zilele Liceului “Ioan Slavici”

Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost vineri, 17 ianuarie 2014, oaspetele orașului Panciu, cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic „Ioan Slavici“. Acesta a susținut, la Casa de Cultură, prelegerea intitulată „Tinerii şi provocările contemporane – Rolul Bisericii în educaţie“.

La eveniment au participat, ca invitați, deputatul Ciprian Nicolae Nica, prefectul Cătălin Kanty Popescu, vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bârlădeanu și Ionel Cel-Mare, directorul executiv al Direcției pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu, protopopul Vasile Dabija, de la Protoieria Panciu, inspectorul școlar general, Vasilica Zaharia și inspectorul școlar adjunct, Luminița Balaban.

Iulian Nica si Parintele Ciprian

De asemenea, au mai fost prezenți actuali și foști profesori ai liceului. ÎPS Ciprian a primit, din partea viceprimarului Iulian Nica, Placheta Orașului Panciu, precum și volumele „Sfânta lumină a învățăturii și apostolii săi“, de Mihail Adafini și „Istoricul Orașului Panciu“, de Mihai Liviu Adafini.

Viceprimarul Iulian Nica i-a mulțumit ÎPS Ciprian pentru prezența la Zilele Liceului „Ioan Slavici“, eveniment important pentru comunitatea locală și pentru învățământul păncean. „Aș dori ca aceste dezbateri să fie organizate în fiecare an, pentru a ajuta tânara generație, și nu numai, să progreseze din punct de vedere spiritual. Preocupările și problemele din învățământul păncean nu sunt doar ale liceului, ci și ale Primăriei.

Am investit în crearea celor mai bune condiții de studiu pentru elevi, implementând proiecte cu finanțare europeană. Cel mai recent este «EDU-PANCIU Educaţie şi cunoaştere, Proiect pentru extinderea, dotarea şi reabilitarea Liceului Ioan Slavici». Datorită lui, liceul va avea 16 laboratoare de specialitate, o bibliotecă media, o sală multimedia, un laborator foto şi o mini-tipografie. Tot datorită proiectului, va fi înfiinţat si Muzeul «Ioan Slavici».

De asemenea, Primăria Orașului Panciu a sprijinit toate activitățile școlare și extrașcolare, exemplul cel mai elocvent fiind sprijinul necondiționat acordat Trupei de Teatru «Protha» și Corului «Cantabile». A investi în educaţia tinerilor nu este doar un lucru nobil, ci şi o mare responsabilitate, pe care, noi toţi, suntem obligaţi să ne-o asumăm deoarece, doar prin intermediul unor oameni bine pregătiţi, o societate îşi poate asigura viitorul“, a spus viceprimarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.