Oprișan și consilierii PSD-ALDE au refuzat să vină la ședința extraordinară a Consiliului Județean, convocată pentru repartizarea unor sume comunelor afectate de inundațiile din 22 – 24 august a. c.

consilieri judeteni PNL la CJ 29 augustGrupul de consilieri județeni ai Partidului Național Liberal, prezent astăzi la sediul CJ Vrancea pentru a participa la ședința extraordinară convocată pentru orele 11.00, a constatat că toți cei 20 de consilieri din grupul PSD-ALDE lipsesc.

În aceste condiții, ședința extraordinară nu s-a putut desfășura, pentru aceasta fiind nevoie de un număr de 17 consilieri din 33.

Consilierii Partidului Național Liberal au convocat ședința extraordinară pentru repartizarea unor fonduri celor 22 de comune (UAT-uri) afectate de calamitățile din perioada 22 – 24 august.
În urma centralizării rapoartelor operative trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, bilanțul provizoriu al inundațiilor care au afectat județul Vrancea este următorul (SURSA: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea)
· 22 comune afectate, 5 case distruse (comuna Urechești), 231 case afectate, 223 anexe gospodărești afectate, 734 curți și grădini afectate,
· 860 ha teren arabil afectate, 180 ha pășuni, fânețe afectate
· 1 obiectiv cultural afectat (Școala Odobești),
· 1,2 km drumuri naționale afectate, 53,7 km drumuri județene afectate, 48,2 km drumuri comunale afectate, 47,6 km străzi, ulițe comunale afectate.
Din cauza absenței consilierilor PSD-ALDE, în frunte cu președintele CJ Marian Oprișan și vicepreședinții Ionel Cel-Mare și Dragoș Bîrlădeanu, ședința extraordinară nu s-a putut desfășura, astfel că grupul de consilieri PNL prezent la sediul Consiliului Județean a explicat jurnaliștilor veniți la CJ detalii despre demersul inițiat vineri, 26 august, cu 3 zile înainte, așa cum prevede legislația în vigoare.
În răspunsul primit tot vineri de către grupul de consilieri PNL, cu privire la convocarea ședinței, răspuns semnat de președintele CJ Marian Oprișan, secretarul județului Raluca Dan, directorii Romeo Iordache și Dumitru Diță se susține că ”nu sunt întrunite condițiile prevăzute de art. 94 din legea 215 / 2001 privind existența unor cazuri excepționale care necesită adoptarea unor măsuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor calamităților”, astfel că ”proiectul de hotărâre va fi pus în dezbatere în prima ședință ordinară a CJ Vrancea”, așadar nu într-o ședință extraordinară.
Având în vedere bilanțul provizoriu prezentat este evident că Oprișan & Co. au găsit motive puerile pentru a nu participa la ședința convocată de consilierii PNL.
În altă ordine de idei, consilierii PNL consideră că este foarte grav faptul că în bugetul CJ nu a fost prevăzut pentru anul 2016 nici măcar un leu la fondul de rezervă, deși conducerea CJ Vrancea și-a permis să închirieze scene de spectacole cu sume de peste 30.000 de euro și a finanțat cu zeci de mii de euro o serie de spectacole în aer liber.
Un eventual cutremur în zona seismică Vrancea ar pune serioase probleme administrației județene, având în vedere maniera în care conducerea CJ gestionează fondurile de care dispune.
Totodată, PNL Vrancea a trimis și o solicitare către Guvernul României, pentru ca județului nostru să-i fie repartizați bani din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului pentru finanţarea unor acţiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamitaţi naturale şi sprijinirii persoanelor fizice sinistrate.
Concluzionând, consilierii județeni PNL solicită președintelui CJ Marian Oprișan și consilierilor PSD-ALDE să dea dovadă de responsabilitate și să nu mai blocheze pe viitor inițiativele PNL de susținere a comunităților afectate de calamități, Vrancea fiind o zonă ”sensibilă” din acest punct de vedere.
Departament Comunicare PNL Vrancea, 29 august 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE