VIDEO: Oprisan a semnat proiectul "Vrancea curata", printre schimburi de replici cu ziaristii si atacuri la PDL si Elena Udrea! :)

Marian Oprisan, asistat de unul din consilierii sai, Traian Negulescu

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a organizat astazi o conferinta de presa pentru a anunta ca, in urma licitatiei organizate, prim aparte a programului de ecologizare a judetului poate incepe. “Sistemul integrat al deseurilor” este un proiect necesar pentru provincia europeana Vrancea, asa cum imi place mie sa spun judetului”. Dupa ce anul trecut s-a dat in folosinta statia de epurare a Focsaniului, anul acesta incepem sa derulam un program de amploare de 46 de milioane de euro.

Asa cum era de asteptat, baronul s-a lansat intr-un atac la adresa PDL, pe care-l acuza ca a pus piedici proiectului: “Pusculita PDL avea nevoie si de acest contract, de aceea ni s-au pus piedici. Acest contract este exclusiv in sarcina echipei mele si este realizat de Consiliul Judetean, cu sprijinul Ministerului Mediului. Niste tovarasi de le PDL erau interesati de proiect si au contestat procedura prin DGFP Vrancea. Practic, au tras de timp”, a spus Oprisan.

Pe de alta parte, in urma cu cateva luni, premierul Emil Boc acuza CJ Vrancea ca vrea sa deruleze proiectul prin acordarea lui unei firme anume, cu dedicatie, si din acest motiv s-a intarziat punerea in aplicare a proiectului.

Oprisan a fost intrebat de reporterii Vrancea Media daca numarul de bugetari la nivel national, estimat la aproximativ 1,3 milioane este mare, dupa ce seful CJ afirmase ca oricum este disproportionat aparatul administrativ al Romaniei (doua treimi la nivel central, o treime la nivelul judetelor). Oprisan a dat vina pe guvernele de dreapta, inclusiv PNL, dar fara a-l nominaliza expres datorita relatiilor actuale, care de la 960.000 de bugetari au ajuns la 1,3 – 1,4 milioane bugetari.

Referitor la afirmatia Elenei Udrea, care a spus ca s-au bagat bani in investitii, Oprisan a declarat: “Daca-mi spuneti unde se munceste… Imi pare rau pentru doamna Udrea dar vrea sa faca infrastructrua cu garantiile statului roman, cu bani de imprumut, pe care sa-i restituie guvernele viitoare”. Iata raspunsul inregistrat al sefului CJ si “indicatiile” 😉 pe care le da Guvernului pentru scoaterea Romaniei din criza:

0 Responses to VIDEO: Oprisan a semnat proiectul "Vrancea curata", printre schimburi de replici cu ziaristii si atacuri la PDL si Elena Udrea! :)

 1. vio 17/12/2010 at 21:19

  Comparativ cu milionul ala pe care-l dadea Trasculescu invatamantului vrancean, 46 de milioane, 200 de milioane, pe care le obtine Oprisan nefiind la guvernare, parca suna putin altfel. In rest are idei putine si fixe, dar nu pare nici mai prost si nici mai hotz ca cei din PDL.

  Răspunde
  • Visan Marius 17/12/2010 at 21:30

   @ vio: Zecile de milioane pentru proiectul “Vrancea curata” sunt bani europeni, milionul este de la Guvern.

   Răspunde
 2. vio 17/12/2010 at 21:35

  @ Visan
  OK, si care-i relevantza ? Zecile si sutele de milioane le aduce Oprisan si milionul l-a adus Trasculescu si se mai da si erou pt. asta. Ar trebui numarate unitatile de invatamant din Vrancea sa vedem cat revine pe fiecare, daca le ajunge macar sa spele geamurile. Adica banii europeni nu-s tot bani cheltuiti in Vrancea care intra in Vrancea si fac locuri de munca si impulsioneaza consumul ? Care-i problema ? Explica-ti punctul de vedere ca nu inteleg la ce te referi.

  Răspunde
  • Visan Marius 17/12/2010 at 21:47

   @ vio: Banii europeni trec prin Guvern, adica pe la Ministerul Mediului, iar Executivul da OK-ul, prin minister…….Se lucreaza la Minister pe proiecte,fara oamenii de acolo poate sta oprisan la coada o gramada.nu l-a carotat nimeni de la minister.ministerul apartine puterii nu psd-ului asta nu intelegi tu

   Răspunde
 3. Victor 17/12/2010 at 21:50

  Pentru ascultatorii Radio Erevan, avem de facut urmatoarele completari – Este perfect adevarat ce spune domnul Oprisan Marian, numai ca: Banii europeni vin cu sprijinul Autoritatii de Management de la Ministerul Mediului care le-a facut mai intai proiectele, “mura’n gura” consiliilor locale, consiliilor judetene sau diverselor asocieri de consilii locale sau/si judetene care au constituit operatorii regionali de apa/canal, salubritate, gunoi etc; Ulterior, o seama de consilii judetene, intre care si cel despre care vorbim, au cautat sa “personalizeze” reteta de acces la bani europeni. Ignorand regulamentele cadru si o suma de legi romanesti si instructiuni europene, au incercat sa blatuiasca licitatiile, prin caiete de sarcina cu dedicatie. De aici toate intarzierile, la nivel de tara, nu numai la Focsani.

  Răspunde
 4. vio 18/12/2010 at 08:26

  @ Visan, Victor
  Eu nu stiu ce ziceti voi si nici nu ma intereseaza. Ca vrea sa-si puna si PDL-ul vreo medalie, asta e normal, dar nu-i crede nimeni. Oprisan a facut proiectele, el a adus banii, el va da locuri de munca, el va faca sa maerga si serviciile si in final el va lua voturi. PDL-ul nu stie decat sa taie si sa fure, nu fac nimic pentru oameni, doar ii jefuiesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.