Oprişan a semnat contractul de finanţare a proiectului Amenajarea ariei naturale de interes local ”Crâng Petrești” și îmbunătățirea infrastructurii de acces

Halici Bacinschi Oprisan si

Președintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a semnat astăzi contractul de finantare a proiectului Amenajarea ariei naturale de interes local “Crâng Petrești” și îmbunătățirea infrastructurii de acces, cu o valoare de 5.189.339,38 Euro.

Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focşani şi Primaria Comunei Vînători și a fost declarat eligibil în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Prin proiect se au în vedere lucrări de amenajare a Crângului Petreşti, din imediata apropiere a municipiului Focșani. Această zonă a fost creată special, prin lege, de Carol I, ca ”loc de preumblare pentru focșăneni”, așa cum se arată în Monitorul Oficial nr. 250 din 15/27 februarie 1895.

În cadrul proiectului, se vor crea alei interioare, spaţii pentru promenadă, spaţii de odihnă şi observaţie, se va dota infrastructura nou creata cu mobilier urban, echipamente pentru supraveghere în vederea creşterii siguranţei turiştilor si se va crea şi reabilita infrastructura de utilităţi etc.

Proiectul își propune reabilitarea unei suprafețe totale de 480.500 metri pătrați și realizarea următoarelor lucrări:

* construirea de piste pentru biciclete şi trotuare pe traseul Focsani – Crângul Petreşti, cu o distanţă de 6,5 km;

* construirea unor alei interioare în Crângul Petrești, pe o distanță de 4,7 km;

* construirea de trotuare pe DJ 204E, DC 143 si DC 144 – aproximativ 7,3 km;

* reabilitarea DC 144, drum care străbate Crângul Petreşti, pe o lungime de 1,235 km

* 208 locuri de parcare;

* crearea de alei interioare, spaţii pentru promenada, platforme de odihnă şi observaţie acoperite si neacoperite;

* dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban;

* dotarea Crângului Petreşti cu echipamente pentru supraveghere în vederea creşterii siguranţei turiştilor;

* crearea şi reabilitarea infrastructurii de utilităţi atât în crâng cât şi de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focşani;

* construirea unui Centru de informare stiinţifică;

* construirea de 4 grupuri sanitare independente si 1 grup sanitar in cadrul Centrului de informare științifică;

Totodată, Consiliul Judeţean Vrancea a prevăzut efectuarea de lucrări de modernizare şi reabilitare a sectorului de drum DJ 204 E intersecţia cu DN2 – Petreşti – Mirceşti, pe o lungime de 6+200 km.

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 13.000.000 lei, iar acestea vor consta în:

* refacerea infrastructurii drumului (strat de balast şi piatră spartă);

* lărgirea parţială a platformei drumului la 4 benzi (12m), de la km 0+000 la 1+800, intersecţia cu DC 143 spre Vînători. Pe sectorul de la km 1+800 la 4+000, platforma se va lărgi la 10 m, până la ieşirea din satul Petreşti. Pentru realizarea supralărgirii, se vor reloca stâlpii de alimentare cu energie electrică, iar în cadrul proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces”, reţelele de comunicaţii electronice vor fi pozate în subteran, fiind prevăzute cămine de racord;

* refacerea suprastructurii drumului prin aşternerea a două straturi de mixură asfaltică şi a unui strat de uzură;

* lucrări de preluare a apei pluviale pe întregul sector al drumului;

* lucrări de siguranţă şi semnalizare rutieră;

Prin obiectivul propus şi prin rezultatele ce se vor obţine în urma implementării, proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces” se constituie ca un nucleu pentru dezvoltarea turistică, a serviciilor şi revitalizarea economiei locale, una dintre implicaţiile imediate ale implementării acestuia fiind reprezentat de creșterea turismului în zonă și dezvoltarea serviciilor pentru aceștia, elemente care, în timp, se vor reflecta în creşterea calităţii şi standardului de viaţă pentru populaţie.

Comunicat primit de la Biroul de Presă al CJ Vrancea

One Response to Oprişan a semnat contractul de finanţare a proiectului Amenajarea ariei naturale de interes local ”Crâng Petrești” și îmbunătățirea infrastructurii de acces

  1. Ovidiu 12/09/2015 at 16:22

    Va rog frumos sa dati si mail atat Primariei Focsani cat si domnului primar Decebal Bacinschi. Puteti face asta la adresa http://www.focsani.info sau la urmatoarele :

    E-mail: primarie@focsani.info sau bacinschi@focsani.info

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE