Olimpicii Școlii Gimnaziale ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani se pregătesc de faza națională

Toamna se numără bobocii… pentru unii, la Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani ei ies la soare o dată cu brândușele și ghioceii, după o iarnă lungă. Noua generație de Olimpici de nivel național s-a hrănit din dansul alb al ideilor prolifice, prinse în zbor la ceas de seară, după ce orele de curs se vor fi terminat, în săli de clasă unde vocea profesorilor lor încă se mai făcea auzită; din viscolul testelor troienite în caietele suplimentare înnoite, iar și iar; din focul care arde neîncetat în sufletele lor tinere, curate și demne; din colindele părinților care au știut cum să le insufle dorința de performanță; din răbdarea cu care clădești un iglu perfect dimensionat.

Peste puțin timp ei vor pleca în orașele gazdă ale Olimpiadelor naționale, în țară, pentru a reprezenta județul Vrancea, iar numele lor sunt ale celor mai buni calificați: Seceleanu Maria, cls. a VII-a C, prof. Sporea Daniela, la Olimpiada de limba și literatura română; Damian Tudor, Tronaru Simona, cls. a V- a D și Anton Rareș, cls. a VI-a C, prof. Dochioiu Gicuța și Crăciun Cosmin, cls. a VIII – a C, prof. Guzu Mariana, la Olimpiada de matematică; Crivăț Adriana, cls a VII-a B, prof. Călin Adriana, la Olimpiada de biologie; Stoian Alexandru, cls. a VI-a B, prof. Moraru Petrică, la Olimpiada de fizică; Lățcan Luca, cls. a V-a A și Bărbosu Răzvan, cls. a VII – a C, prof. Pavel Mariana, la Olimpiada de Tehnologie; Toma Maria, cls. a VIII – a B, prof. Bărbosu Pompilia, la Olimpiada de latină;

Tot locul I au obținut și elevii care au participat la Olimpiade fără etapă națională: Croitoru Simina, cls. a VIII – a A și Porumb Adrian, cls. a VII-a D, prof. Prescornițoiu Iulia, la Olimpiada de engleză; Ionescu Mihai, cls. a VII-a C, prof. Gentărău Alina, la Olimpiada de Germană; Hazaparu Robert, cls. a VII – a D, prof. Colin Liliana și prof. Neșu Liliana (din cadrul Centrului de Excelență pe profil), la Olimpiada de Informatică.

Cei situați pe podiumul județean, cu locurile II și III, se bucură de asemenea de toată considerația noastră și avem convingerea că în competițiile următoare vor reprezenta noua generație de Olimpici ai Școlii 10, pregătiți într-o iarnă nouă, pe aceeași vatră a viselor spre performanță.

Succes la Națională, dragi elevi, vă urează colegii și profesorii Școlii Gimnaziale Duiliu Zamfirescu din Focșani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE