OFICIAL: Numărul de alegători înscriși în copiile listelor electorale permanente

Parlamentul European de la Bruxelles

Autoritatea Electorală Permanentă reamintește faptul că, potrivit art. 26 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral.

Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale ce vor fi utilizate în secțiile de votare organizate pentru scrutinul din 25 mai 2014 este 22.05.2014.

Lista unităților administrativ-teritoriale cu numărul de alegători aferent datei de 16 mai 2014 poate fi consultată accesând acest link.

Foarte important de subliniat apreciem a fi faptul că, față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, copia listei electorale permanente cuprinde 18.226.995 alegători. (18.285.509 cetățeni români cu drept de vot înscriși în lista electorală permanentă la data de 10 mai 2014)

Diferența de 58.514 cetățeni români cu drept de vot apare ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia, a importului de date programat de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, cât și a radierii din copia listei electorale permanente a cetățenilor români înscriși în lista electorală a altui stat, în conformitate cu art.15, alin. (3) din Legea nr.33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm că:
Anexa 1 cuprinde lista localităților în care s-a înregistrat o scădere a numărului de alegători, între -1 și –1255.

Anexa 2 cuprinde numărul total de alegători pe categorii de vârste.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.