O locuinţă din Vânători a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet

Intervenţii S.M.U.R.D.
În intervalul 6-7 iulie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 21 situaţii medicale de urgenţă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc afecţiuni cardiace şi diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit în municipiile Adjud şi Focşani, în oraşul Panciu, cât şi în comunele Câmpineanca, Coteşti, Năruja, Păuneşti, Pufeşti, Răcoasa, Suraia, Vidra, Vizantea Livezi şi Vulturu, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud, Focşani, Panciu şi Vidra.

Locuinţă ameninţată de trăsnet la Vânători
Duminică, 7 iulie a.c., în jurul orei 00.10, pompierii militari au intervenit în localitatea Mirceştii Noi, din comuna Vânători, unde locuinţa numitului Ion H. a fost lovită de trăsnet.

Imediat după primirea apelului prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat ISU – SAJ, un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani s-a deplasat la faţa locului. Din fericire, pagubele au fost limitate la cca. 5 ml din izolaţia din plastic a unui cablu electric.

La numai 10 minute după anunţarea acestui eveniment, în jurul orei 00.20, un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament, proprietatea numitului Nicolae F., situat la etajul I al unui bloc de pe Bulevardul Unirii din municipiul Focşani.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat fumul degajat provenea de la o oală cu mâncare lăsată pe aragazul în funcţiune nesupravegheat. Datorită intervenţiei operative a pompierilor, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la bunurile din încăpere ori la celelalte camere ale apartamentului.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 17.30, pompierii militari din cadrul Secţiei Adjud au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Angheleşti, comuna Rugineşti, la gospodăria lui Gelu V.
Cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, a ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.

Intervenţii pentru evacuarea apei din curţile gospodăriilor
În seara zilei de 6 iulie a.c., în urma precipitaţiilor abundente ce s-au abătut asupra judeţului nostru, curţile mai multor gospodării au fost inundate.

Astfel că, în urma solicitărilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ciorăşti a intervenit cu forţe şi utilaje în satul Mihălceni pentru drenarea şanţurilor de scurgere şi evacuarea apei din curţile a 15 gospodării.

În sprijinul lor s-a deplasat la faţa locului şi un echipaj cu o motopompă din cadrul Detaşamentului ed Pompieri Focşani care a intervenit pentru a evacua apa acumulată în curţile gospodăriilor, deoarece exista pericolul ca aceasta să pătrundă în locuinţe, dacă precipitaţiile continuau.

O situaţie similară s-a înregistrat şi în comuna Goleşti, unde curtea unei gospodării a fost inundată, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Focşani intervenind imediat pentru remedierea situaţiei.
În continuare, I.S.U. Vrancea este pregătit să intervină operativ în sprijinul populaţiei şi autorităţilor administraţiei publice locale cu forţe şi mijloace specifice de intervenţie, în caz de nevoie.

În perioada 9-10 iulie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea se va desfăşura faza zonală a „Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat”.

Echipele reprezentative ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din Constanţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Ilfov, Tulcea şi Vrancea vor participa la competiţia ce cuprinde 2 probe: descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat. La festivitatea de deschidere sunt invitaţi să participe şi reprezentaţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice locale.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.