O garsonieră de pe strada Revoluţiei a fost distrusă de incendiu

Intervenţii S.M.U.R.D.


În intervalul 16-17 februarie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a nouă situaţii medicale de urgenţă.
Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc probleme cardiace şi diferite traumatisme.

Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit în municipiul Focşani, în oraşul Panciu, cât şi în comunele Păuneşti, Străoane şi Ţifeşti, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud, Focşani, Panciu şi Vidra.

2 intervenţii pentru stingerea incendiilor
Luni, 18 februarie a.c., în jurul orei 08.30, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu la o garsonieră de la etajul trei al unui bloc situat pe strada Revoluţiei din municipiul Focşani.
Imediat s-au deplasat la faţa locului trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi o ambulanţă S.M.U.R.D. pentru a acorda asistenţă medicală în caz de nevoie.

La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta în holul locuinţei formată dintr-o singură cameră. Datorită intervenţiei operative a pompierilor militari, acesta a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, înainte de a cuprinde întreaga locuinţă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, cca. 30 persoane care se aflau la etajele doi şi trei ale imobilului fiind evacuate.

În urma incendiului au ars un aragaz şi articole de mobilier amplasate în holul locuinţei, iar din cauza fumului degajat s-au deteriorat pereţii garsonierei. Cel mai probabil, un scurtcircuit produs la un cablu electric defect a stat la baza producerii acestui eveniment.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Staţiei Vidra s-a deplasat în cursul zilei de sâmbătă, 16 februarie a.c., în jurul orei 18.20, la gospodăria numitului Pavel C. din satul Vizantea Răzăşeaşcă, comuna Vizantea Livezi, pentru stingerea unui incendiu. Şi în acest caz, flăcările au fost stinse înainte ca incendiul să cuprindă întreaga locuinţă. Cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile au ars aproximativ 3 mp din acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE