O companie italiana a prezentat astazi conceptul legat de reconstructia Spitalului Judetean “Sf. Pantelimon”. Vezi ce a spus Oprisan!

 

Astazi la sediul Consiliului Judeţean Vrancea o companie din Italia a prezentat conducerii judeţului şi autorităţilor sanitare un concept legat de reconstrucţia Spitalului de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din municipiul Focşani. Prezentarea a fost făcută după ce Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, dl. Marian Oprişan a avut o discuţie cu reprezentanţii societăţii CMB Societa Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi – societate cu profil de construcţii spitale şi care s-au oferit să facă un studiu de fezabilitate pentru reconstrucţia spitalului din Focşani.

Conceptul a fost realizat de către arhitectul Ruben Saetti care a făcut şi prezentarea studiului din care rezultă că realizarea unui nou spital ar fi mult mai avantajoasă, din punct de vedere practic, decât consolidarea şi modernizarea actualului spital.

Proiectanţii italieni au propus, ca soluţie, realizarea unei clădiri flexibile, formată din două aripi în formă de L, care s-ar putea dezvolta în timp şi au respectat numărul actual de paturi al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” cât şi specialităţile existente în acest moment.

Conceptul privind reconstructia spitalului

Pentru realizarea noului spital, autorităţile locale ar avea nevoie de un teren de aproximativ 10 hectare situat la periferia oraşului pe care să fie situată clădirea, dar şi o parcare care ar putea găzdui aproximativ 1.000 de autoturisme. În ceea ce priveşte costurile, valoarea construirii unui nou spital este egală cu cea privind consolidarea şi modernizarea vechiului spital de urgenţă.

 

Reprezentanţii companiei italiene au mai spus că realizarea unui spital nou va duce la scăderea costurilor de întreţinere şi va asigura condiţii medicale şi hoteliere de excepţie.

La prezentare a participat directorul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, medicul Nicolae Moise dar şi medicul Maria Săpunaru, preşedintele Colegiului Medicilor Vrancea. Aceasta din urmă a susţinut ideea construirii unui nou spital, nefiind de acord cu o consolidare a actualului spital care, în opinia sa, „ar duce la stresarea cu 90% a medicilor şi asistenţilor”.

În ceea ce priveşte finanţarea arătăm că Preşedintele Marian Oprişan a avut o discuţie, în primăvara anului 2009, cu reprezentanţii Guvernului pentru obţinerea unei finanţări necesare reabilitării Spitalului de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, existând promisiunea finanţării acestui proiect, motiv pentru care s-a şi realizat studiul de oportunitate de către compania italiană.

Promisiunea va fi, probabil, onorată de un viitor Guvern deoarece actualul Executiv şi-a luat mâna de pe spitalele judeţene pe care le-a transferat Consiliilor Judeţene fără a asigura şi finanţarea necesară modernizării sau consolidării acestora.

 

„Descentralizarea se face fără ca cineva să se gândească la finanţarea actului medical sau la finanţarea modernizării clădirilor în care se desfăşoară activitatea medicală. Este nevoie de un alt Guvern care să se gândească la oamenii care au nevoi şi care nu vin la spital că sunt bolnavi închipuiţi ci pentru că au nevoie cu adevărat de îngrijire medicală competentă, dar şi de un spital european unde să primească servicii de calitate”, susţine Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan.

Reprezentanţii companiei CMB Societa Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi spun că spitalul proiectat de ei ar putea fi construit într-o perioada de 2-3 ani, în funcţie de finanţare.

Informatiile ne-au fost transmise de catre Biroul de presă al Consiliului Judeţean Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.