O buzoiancă a condus un autoturism pe drumurile publice fără permis, sub „atenta” supraveghere a soţului


Marţi seară, în jurul orei 20.00, un poliţist din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu şi un jandarm care acţionau pe DC 13, pe raza comunei Balta Albă, au oprit pentru control un autoturism de Buzău la volanul căruia de afla o localnică în vârstă de 42 de ani.

În momentul în care i-au fost solicitate documentele personale şi actele maşinii, femeia a recunoscut că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt confirmat în urma verificărilor efectuate în bazele de date.

Aceasta se urcase la volanul maşinii cu acordul soţului, care se afla în autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, femeia fiind cercetată pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar soţul acesteia pentru „încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

Buzoian suspectat de braconaj cinegetic

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi Substanţe Periculoase au acţionat, la începutul acestei săptămâni, pe raza comunelor Beceni, Vintilă Vodă şi Bisoca, în vederea documentării unui caz în care existau date că un buzoian de 46 de ani, membru vânător, a împuşcat un mistreţ la sfârşitul lunii august a.c., folosindu-se de o autorizaţie emisă pe alt fond de vânătoare, faptă comisă cu ocazia unei vânători colective de combatere a dăunătorilor.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că acesta a avut acordul a doi paznici de vânătoare de 44 şi 53 de ani, ambii din Buzău, care au fost prezenţi la vânătoarea respectivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 46 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „braconaj cinegetic”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.407/2006 – Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, iar ceilalţi doi pentru comiterea infracţiunii de „abuz în serviciu contra intereselor publice”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Atenţie la persoanele care vă abordează şi nu vă lăsaţi amăgiţi de promisiunile cu care vă „îmbie” acestea – De cele mai multe ori, aceste promisiuni sunt păguboase / Un buzoian de 30 de ani a fost convins de un necunoscut să semneze un contract de telefonie mobilă, însă după încheierea contractului „s-a trezit” cu un telefon uzat

În ziua de 13 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat şi prins un buzoian în vârstă de 33 de ani, cu privire la care au stabilit că este principalul suspect în cazul unei înşelăciuni reclamată Poliţiei în urmă cu o zi.

Fapta figura în evidenţe cu autor necunoscut.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că în ziua de 9 septembrie a.c., suspectul a acostat un tânăr de 30 de ani, din Buzău, care se afla în zona centrală a municipiului şi a reuşit să îl convingă să semneze un contract cu o firmă de telefonie mobilă după ce i-a promis că va primi un telefon mobil.

Suspectul şi-a însuşit telefonul şi abonamentul obţinut, iar tânărului i-a dat un aparat folosit şi suma de 10 lei.

Abia a doua zi, acesta a realizat că a fost înşelat şi a mers la magazinul unde semnase de bunăvoie contractul, unde a aflat că a încheiat un contract în valoare de 14 euro lunar, pe o durată de doi ani.
Contractul respectiv a fost anulat, iar prejudiciul în valoare de 300 de lei a fost recuperat.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Prins băut la volan

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, în jurul orei 01.00, în timp ce acţionau pe raza comunei Vadu Paşii, doi agenţi din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, la volanul căruia se afla un cetăţean străin în vârstă de 51 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul „Drager”, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iniţial, conducătorul auto a fost de acord să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă când a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău s-a răzgândit, refuzând să se supună acestui test.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal conform art.87 alin.5 din O.U.G. nr.195/2002, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni.

Oprit în trafic pentru control, un bărbat de 68 de ani din Nehoiu a încercat să fugă, pentru ca poliţiştii să nu îşi dea seama de starea în care se află / „Manevra” nu i-a reuşit şi s-a ales cu dosar penal

În noaptea de 13 spre 14 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, în timp ce acţionau pe DN 10, pe raza localităţii Măgura, doi poliţişti din cadrul Secţiei 11 de poliţie rurală Pârscov au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa sinuos, din direcţia Buzău către Nehoiu.

Cel aflat la volan a oprit pe mijlocul benzii de circulaţie, fapt pentru care i s-a solicitat să mute autoturismul în afara carosabilului. Şoferul a pornit maşina, însă

a demarat în trombă, continuându-şi deplasarea către Nehoiu.
Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea maşinii, şoferul fiind oprit, din nou, pe raza localităţii Ciuta, când a fost legitimat şi s-a stabilit că era vorba despre un bărbat de 68 de ani, din oraşul Nehoiu.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul „Drager”, însă în urma mai multor încercări nereuşite de a sufla în etilotest, acesta a precizat că este bolnav de inimă.

Poliţiştii l-au condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

15 permise de conducere reţinute şoferilor care nu au respectat viteza legală, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ori s-au angajat în depăşiri neregulamentare

În cadrul acţiunilor desfăşurate marţi de poliţiştii rutieri, au fost constatate 331 abateri de la regulile de circulaţie.

Cele mai multe nereguli au fost comite de conducătorii auto (219), însă lor li s-au alăturat şi ceilalţi participanţi la trafic, respectiv pietoni, mopedişti şi căruţaşi.

Dintre abaterile comise de şoferi, cele mai multe au constat în depăşirea vitezei legale (124), iar 7 dintre vitezomani au rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile din cauza vitezei cu care şi-au condus maşinile.

Tot în cursul zilei de 13 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Buzău au acţionat pentru verificarea modului în care şoferii respectă prevederile legale referitoare la prioritatea pietonală, împotriva a 6 conducători auto fiind luată măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile, întrucât nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară pe străzile Unirii şi Spiru Haret.

Altor doi conducători auto le-au fost reţinute ieri permisele de conducere după ce s-au angajat în depăşiri neregulamentare.

Atenţie la trecerile pentru pietoni!

Marţi dimineaţă, pe strada Crângul Meiului din municipiul Rm. Sărat s-a produs un accident de circulaţie.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că un autoturism condus de un râmnicean de 50 de ani a acroşat şi accidentat un alt râmnicean, în vârstă de 65 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj.
Victima a suferit leziuni ce au necesitat internarea.
S-a întocmit dosar penal.

Accident de muncă

Miercuri, un poliţist din cadrul Secţiei 12 de poliţie rurală Pogoanele, care îşi desfăşura activitatea pe raza comunei Ruşeţu, a fost sesizat cu privire la faptul că la herghelia din comună s-a produs un accident de muncă, unul dintre angajaţi fiind rănit.

Din primele cercetări efectuate de echipa operativă la faţa locului a rezultat că victima este un localnic de 43 de ani, care a fost transportat la Spital Judeţean de Urgenţă Buzău pentru îngrijiri de specialitate. Incidentul s-a produs în timp ce angajaţii efectuau activităţi de igienizare a cailor.

Bărbatul de 43 de ani a fost trimis să aducă un alt cal, iar pentru că a întârziat mai mult decât de obicei, ceilalţi au mers la adăpostul unde fusese trimis şi l-au găsit rănit.

În cauză s-a întocmit dosar penal în baza Legii nr. 319/2006 privind protecţia şi securitatea muncii.

Sancţionat conform Legii, pentru modul în care s-a manifestat

În noaptea de 13 spre 14 septembrie a.c., un poliţist din cadrul Secţiei 5 de poliţie rurală Costeşti care îşi desfăşura activitatea pe raza comunei Mihăileşti a fost sesizat cu privire la faptul că un localnic în vârstă de 40 de ani s-a urcat pe un releu de la reţeaua de telecomunicaţii.

Întrucât bărbatul ameninţa că o să se arunce sau că o să-şi dea foc, poliţiştii au discutat cu el pentru a-l convinge să renunţe la gestul său, iar pentru preîntâmpinarea unor incidente, s-a solicitat şi intervenţia reprezentanţilor I.S.U. Buzău.

La miezul nopţii, bărbatul de 40 de ani a coborât de pe releu, fără a suferi vătămări.
Împotriva lui a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu 1000 de lei amendă.

Găsit decedat în albia râului Buzău

Marţi după-amiază, prin S.N.U.A.U. „112” s-a solicitat intervenţia poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraş Pătârlagele şi a unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău, întrucât în râul Buzău, pe raza satului Valea Lupului, a fost găsit un tânăr care nu prezenta semne vitale.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că era vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani, din comuna Colţi, care venise împreună cu părinţii, la pescuit.

Băiatul a intrat în apă pentru a înota, însă la un moment dat a fost observat nemişcat, la o distanţă de aproximativ doi metri faţă de mal.

Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Orăşenesc Nehoiu, în vederea efectuării necropsiei.

Comunicat primit de la I.P.J. Buzau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE