O bătrână s-a intoxicat cu fum, după ce locuinţa i-a luat foc

Intervenţii S.M.U.R.D.
În intervalul 2-3 februarie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 10 situaţii medicale de urgenţă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc probleme abdominale, afecţiuni respiratorii şi diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit în municipiile Focşani şi Adjud, cât şi în comunele Ţifeşti, Păuneşti şi Ploscuţeni, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud, Focşani şi Panciu.

Incendiu în comuna Nereju
În data de 2 februarie a.c., în jurul orei 00.03, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu la o clădire din localitatea Nereju, aparţinînd unei societăţi comerciale cu domeniul de activitate prelucrarea brută a lemnului şi impregnarea lui.

Pentru localizarea şi lichidarea acestuia, imediat s-au deplasat la faţa locului două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.
La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta la acoperişul unei construcţii formate din două camere, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 60 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma acestuia deteriorîndu-se două drujbe şi diferite piese de schimb. Evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un coş de fum deteriorat.

Persoană intoxicată uşor cu fum în urma unui incendiu
În data de 2 februarue a.c., în jurul orei 20.30, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu la gospodăria numitei Larisa D. situată pe strada Timiş din municipiul Focşani.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă s-a deplasat imediat la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea acestuia. Proprietara, în vîrstă de 93 ani, a fost uşor intoxicată cu fum, aceasta fiind preluată de un echipaj S.M.U.R.D şi transportată la spital după ce i s-a acordat primul ajutor calificat.

În urma incendiului, care a fost provocat, cel mai probabil, de un aparat electric lăsat sub tensiune a ars o aerotermă aflată în dormitorul locuinţei şi s-a deteriorat cca. 1mp de linoleum.

3 ANI DE S.M.U.R.D. ÎN VRANCEA

În luna ianuarie a acestui an, 20 copii şi 272 persoane adulte au fost asistate în urma celor 291 intervenţii ale echipajelor S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

Marţi, 5 februarie a.c., se împlinesc trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje S.M.U.R.D. în judeţul Vrancea, în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud. Actualmente, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare este funcţional la nivelul tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, echipaje S.M.U.R.D. fiind înfiinţate şi în cadrul staţiilor de pompieri Vidra şi Panciu.

În dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea există patru ambulanţe tip B 2, încadrate cu paramedici care au urmat cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare. Intervenţiile la care sunt solicitate echipajele S.M.U.R.D. includ toate urgenţele ce pun viaţa persoanelor în pericol imediat, astfel: accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stop cardiorespirator, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi, nu în ultimul rând, accidente cu victime multiple.

Pe parcursul anului trecut, echipajele ambulanţelor S.M.U.R.D. au fost solicitate pentru soluţionarea a 3.093 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, din care: 3.043 intervenţii propriu zise, 26 intervenţii la asistenţa persoanelor, 18 intervenţii la descarcerare, 4 intervenţii la incendii. În urma acestor misiuni au fost asistate 3.325 persoane, din care 3.033 adulţi şi 292 copii.

Rata intervenţiilor S.M.U.R.D. la suta de mii de locuitori, a fost de 797,06 iar la mia de kilometri pătraţi de 647,14. Cele mai multe intervenţii S.M.U.R.D. au fost în localităţile: Focşani -908, Adjud -417, Păuneşti -119, Homocea -117, Pufeşti -96, Rugineşti -86, Panciu -73.

În perioada următoare, în dotarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din judeţul nostru se vor primi alte trei ambulanţe, achiziţionate prin intermediul Programului Operaţional Regional implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud Est.

„La împlinirea a trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje de paramedici în judeţul nostru doresc să îi felicit pe toţi cei care, cu profesionalism şi dăruire, au contribuit la salvarea vieţii oamenilor şi îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Aprecierea de care se bucură acest serviciu în rândul cetăţenilor reprezintă un etalon pe care dorim să îl menţinem şi în viitor, în îndeplinirea nobilei misiuni care ne revine.” a transmis domnul locotenent colonel Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.