O bătrână din Mera a fost carbonizată, după ce o butelie a explodat

Intervenţii S.M.U.R.D.
În data de 30 octombrie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a şapte situaţii medicale de urgenţă, paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Focşani, Adjud şi Vidra.

Incendiu în comuna Mera
În data de 30 octombrie a.c., un apel, primit la dispeceratul integrat I.S.U. – Ambulanţă în jurul orei 14.00, anunţa izbucnirea unui incendiu la gospodăria numitei Milica B. din satul Livada, comuna Mera.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a deplasat la faţa locului o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, aceştia acţionând în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Odobeşti.

În urma incendiului au ars o anexă gospodărească (bucătărie) construită din paiantă cu acoperiş din lemn şi învelitoare din carton asfaltat, pe o suprafaţă de cca. 20 mp, bunuri de uz casnic şi articole de îmbrăcăminte aflate în interior; pe timpul incendiului, înaintea sosirii pompierilor militari, o butelie cu GPL a explodat.

În urma incendiului a rezultat decesul numitei Nastasia I., în vârstă de 89 ani, mătuşa proprietarei, aceasta fiind găsită carbonizată în pat, în interiorul acelei anexe. Evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coş de fum deteriorat.

Proiectil descoperit în comuna Vidra
În data de 30.10.2012, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţată, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, că pe raza comunei Vidra s-a descoperit muniţie neexplodată.

Ajunşi la faţa locului, specialiştii pirotehnişti au identificat un proiectil exploziv cal. 76 mm, muniţia fiind descoperită de numitul Nicolae C. într-o pădure de lângă satul Ireşti, comuna Vidra. Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.