O bătrână a murit incendiată în propria locuinţăÎn data de 04.10.2011, în jurul orei 00.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu comuna Gologanu, izbucnit la proprietatea numitei Niţa P.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-au deplasat la faţa locului trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi 12 subofiţeri.

În urma incendiului au ars acoperişul locuinţei şi al unei anexe, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 200 mp, mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice din trei camere de locuit şi obiecte gospodăreşti din anexă (3 butoaie, mase plastice, materiale textile).

Din nefericire, proprietara, în vârstă de 82 ani, a fost găsită decedată în una din camerele de locuit.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de foc deschis în spaţii închise (lumânare).

Incendiu în oraşul Odobeşti


În data de 03.10.2011, în jurul orei 16.10, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu în cartierul Unirea din oraşul Odobeşti, izbucnit la proprietatea numitului Corneliu M.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a deplasat la faţa locului un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri, care au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Odobeşti.

În urma incendiului au ars cca. 60 mp din acoperişul unor anexe, confecţionat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment şi aproximativ 6 tone nutreţ.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de efectul termic produs de un cablu electric defect.

Incendiu în comuna Păuleşti


În data de 03.10.2011, în jurul orei 23.30, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu în comuna Păuleşti, izbucnit la proprietatea numitului Aurică T.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a deplasat la faţa locului un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri, care au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păuleşti.

În urma incendiului au ars o anexă, construită din lemn cu acoperiş din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de cca. 35 mp, 700 kg nutreţ, 2 mc cherestea şi o căruţă.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.


Incendiu în comuna Urecheşti


În data de 04.10.2011, în jurul orei 01.10, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu comuna Urecheşti, izbucnit la proprietatea numitului Nelu C.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-au deplasat la faţa locului două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 7 subofiţeri.

În urma incendiului au ars o magazie din lemn cu faţadă din polistiren şi învelită cu tablă, 500 kg cereale şi s-au deteriorat un frigider, o moară de porumb şi scule electrice.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs de un conductor electric improvizat.

Intervenţii S.M.U.R.D.


În data de 03.10.2011, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 11 situaţii medicale de urgenţă.

Astfel, s-a intervenit în municipiile Focşani şi Adjud, cât şi în comunele Vânători, Valea-Sării, Ţifeşti, Slobozia-Ciorăşti, Coteşti, Obrejiţa şi Sihlea, paramedicii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani – Unitatea de Primire Urgenţe, Spitalului Municipal Adjud – Centrul de Primire Urgenţe, Spitalului Comunal Vidra – Centrul de Primire Urgenţe, Spitalului Orăşenesc Panciu – Centrul de Primire Urgenţe şi Spitalului Psihiatrie Cronici Dumbrăveni – Centrul de Primire Urgenţe.

Intervenţie la alte situaţii de urgenţă


În data de 03.10.2011, în jurul orei 16.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui accident rutier pe DN2-E85 în dreptul localităţii Goleşti, în care a fost implicată o autocisternă ce transporta produse petroliere.

La faţa locului s-au deplasat imediat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi patru subofiţeri. Aceştia au intervenit pentru supravegherea zonei de producere probabilă a situaţiei de urgenţă şi pentru spălarea carosabilului de produse petroliere provenite de la motorul capului tractor, în urma producerii accidentului rutier.

1 intervenţie pentru lichidarea unei arderi necontrolate
În data de 03.10.2011, în jurul orei 19.40, Detaşamentul de Pompieri Focşani a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi patru subofiţeri la stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată în comuna Slobozia-Ciorăşti. A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 8000 mp.

2 intervenţii la salvări de animale


În data de 03.10.2011, în jurul orei 07.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, solicita sprijin pentru salvarea unui animal de origine cabalină (cal), ce căzuse într-un canal în comuna Soveja.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra – Punctul de lucru Soveja, cu o autospecială şi trei subofiţeri, care au care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Soveja, acesta având în dotare un buldoexcavator. S-a intervenit astfel pentru scoaterea animalului din canal, acesta fiind predat proprietarului, numitul Nelu M.

În data de 03.10.2011, în jurul orei 12.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, solicita sprijin pentru salvarea unui animal de origine bovină (vacă), ce căzuse într-un canal în comuna Păuneşti.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, cu o autospecială şi patru subofiţeri, care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păuneşti, acesta având în dotare un buldoexcavator. S-a intervenit astfel pentru scoaterea animalului din canal, acesta fiind predat proprietarei, numita Raza R.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.