Numărul angajaţilor din administraţia locală şi judeţeană trebuie redus

Prefectul județului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, s-a întâlnit miercuri, 20 februarie 2013, cu juriști din cadrul Instituției Prefrectului Vrancea, reprezentantul DGFP, și edilii comunelor Negrilești și Țifești pentru a discuta despre prevederile Ordonanței de Guvern Nr. 63 / 2010 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare, care stabilește numărul de posturi din structurile unităților administrativ teritoriale.

Conform Ordonanţei de Urgenţă, administraţiile locale şi judeţene sunt obligate să-şi dimensioneze cheltuielile de personal şi numărul de angajaţi din subordine. Potrivit ordonanţei, prefecţii au obligaţia să transmită, anual, autorităţilor locale numărul maxim de posturi stabilit în funcție de standardele de cost elaborate de Guvern.

În comunele Negrilești și Țifești există o situație specială, în sensul că aceste două comune au o hotărâre judecătorească ce le permite să aibă un număr mai mare de posturi prevăzut în organigramă decât cel stabilit de OUG. În acest moment la cele două UAT-uri nu sunt angajate mai multe persoane decât numărul maxim aprobat de lege, diferența de posturi fiind blocate, conform prevederilor legale în vigoare.

Comunicat primit de la Prefectura Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.