NU E ABSURD? BNR vrea Educație financiară la grădiniță și la clasa pregătitoare! Ca să știm de mici de cât mai trebuie să ne împrumutăm pentru a ne achita datoriile!

Știați că oficialii BNR visează ca de la grădiniță și clasa pregătitoare copiii noștri să facă Educație financiară? Cum pentru ce? Să calculeze eficient cât comision vor plăti atunci când vor trimite 100 de euro în țară prin Western Union… Sau atunci când sunt plătiți cu 800 lei lunar de multinaționalele din România, să știe să calculeze exact de cât mai trebuie să se împrumute pentru a achita facturile lunare

Asta lipsea învățământului românesc și copiilor de 4, 5 respectiv 6 ani și mai mult: educația financiară… Nu cum să fie oameni buni, săritori în apă pentru străini (vezi cazul lui Alexandru Puiu care a salvat un copil din râul Dâmbovița) sau cum să-și apere cultura și tradiția românească… Nu, astea sunt ”retezate” sistematic de cei care au făcut numeroase modificări în învățământ, de-a lungul anilor…

Educatie prin joc cls 3-4 WEB

Educație financiară! Da, acesta este visul oricărui copil de grădiniță… Citiți și vă cruciți! Mesajul adresat de un oficial al BNR inspectorilor școlari din România, dar și profesorilor din învățământul primar:

Doamnelor si domnilor inspectori,
Doamnelor si domnilor profesori invatamant primar,

Iata ca am ajuns in cel de-al patrulea an (anul scolar 2016 – 2017), de deulare a parteneriatului dintre BNR – MENCS. Nici un am simtit cand au trecut acesti ani… Vă anunt cu bucurie ca, avand in vedere rezultatele bune obtinute de copii la olimpiada, de dvs. in efectuarea proiectelor didactice, rezultatele vizitelor de monitorizare facute in peste 25 judete ale tarii, precum si cazurile de buna practica expuse in cadrul conferintei internationale de educatie financiara, BNR doreste sa sustina in continuare studierea disciplinei Educatie financiara si reinnoirea parteneriatului cu Ministerul educatiei.

Educatie prin joc clase mici WEB

In acest context, va anunt cu bucurie ca am demarat procesul de inscriere a dascalilor, impreuna cu elevii dansilor in studierea educatiei financiare. Din acest an scolar, ne-am extins cu suport de curs gratuit pe tot invatamantul primar de la clasa pregatitoare, pana la clasa a IV a. Din semestrul II al anului scolar in curs, am demarat educatia financiara si in gradinite si doresc ca din anul scolar viitor sa introduc proiect pilot si la gimnaziu.

Va multumesc ptr. încurajare, gânduri bune, lucrari trimise ptr.revista si simpozion, pentru proiectele coordonate ptr.olimpiada, participare la conferinta internationala etc. Va rog sa ma scuzati daca am uitat ceva. Oricum, v-am simțit alături și vă mulțumesc.

Va rog sa distribuiti prin reteaua dvs.de invatamant primar invitatia noastra de a se inscrie si in anul scolar 2016 – 2017 la studierea educatiei financiare, in aceleasi conditii de gratuitate, de eliberare de adeverinte, de drepturi de autor in revista, adeverinat pentru corector la lucrarile de la olimpiada etc.

Va rog, de asemenea, sa distribuiti mail-ul meu si inspectorului de activitati extracurriculare.

Va multumesc ptr.colaborarea fructuoasa de pana acum si doresc sa colaboram la fel de bine si in anii care vor urma, astfel incat putin cate putin (cat tine de noi) sa mai schimbam in invatamantul romanesc si sa ne gandim si la generetiile de tineri care vor veni si care au atata nevoie de scoala romneasca recunoacuta.

Cu deosebita consideratie, Ligia Golosoiu

doctor în economie, expert principal, Direcția Patrimoniu și Investiții

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.