Noutăți fiscale pentru persoane fizice, PFA, II sau IF care realizează venituri din agricultură

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor următoarele precizări privind formularul (087) “Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori” în conformitate cu prevederile O.P.A.N.A.F. nr. 3.698 din 27 decembrie 2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unui formular, precum şi pentru modificarea O.P.A.N.A.F. nr. 631/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare de înregistrare/anulare a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată.
Formularul se completează de persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale, cu sediul activităţii economice în România, care realizează activităţi de producţie agricolă sau de servicii agricole aşa cum sunt prevăzute la art. 3151 alin. (1) lit. c) şi d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare şi care nu realizează alte activităţi economice sau realizează şi alte activităţi economice a căror cifră de afaceri anuală este inferioară plafonului de scutire (220.000 lei).
Formularul (087) “Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori” se depune la organul fiscal competent:
a) pentru aplicarea regimului special, de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă;
b) pentru aplicarea regimului special, de către alte persoane decât cele prevăzute la lit. a), care optează pentru aplicarea acestui regim;
c) pentru încetarea aplicării regimului special pentru agricultori, de către agricultorii care optează pentru aplicarea regimului normal de taxă.
Important!
1.Secţiunea IV se completează de  către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori şi solicită, prin bifarea căsuţei corespunzătoare, scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, în temeiul art. 3151 alin. (16) din Codul fiscal sau în temeiul art. V din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal.
Prin completarea acestei secţiuni, persoana declară pe propria răspundere că îndeplineşte condiţiile pentru aplicarea regimului special pentru agricultori prevăzute de art. 3151 alin. (1) din Codul fiscal.
2.Secţiunea V  se completează, prin bifarea căsuţei corespunzătoare, de către agricultorul care notifică organul fiscal cu privire la încetarea aplicării regimului special pentru agricultori, în temeiul dispoziţiilor art. 3151 alin. (14) şi (15) din Codul fiscal.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea
Biroul comunicare şi servicii interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE