Noaptea Europeană a Muzeelor „Colecţia etnografică privată ZESTREA”

Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” invită publicul focşănean la evenimentele culturale organizate în cadrul proiectului european NOAPTEA MUZEELOR.

Astfel, sămbătă 17 mai, începând cu ora 20.00, la Muzeul „Trepte de Istorie” din Piaţa Unirii, va avea loc vernisajul expoziţiei „Colecţia etnografică privată ZESTREA”, colecţie ce aparţine Familiei Chiriţă din Soveja. Expoziţia este organizată pe două module : modulul prelucrarea laptelui şi modulul prelucrarea firelor şi fibrelor naturale.

Tot cu acest prilej, la ora 21.00 va fi organizat un recital susţinut de ansamblul cameral DUO SALERNO – Italia, cu Roberto Salerno – chitară şi Marcello Cappellani – chitară.

Reamintim că Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Director, Valentin Gheorghiţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.