Mobilitate în Spania în cadrul proiectului Erasmus+, Roll the dice

echipa din spania panciuÎn perioada septembrie 2014 – august 2016, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu participă la proiectul Erasmus+ Roll the dice, în parteneriat cu școli din Spania, Portugalia, Ungaria, Slovacia, Polonia și Turcia. Acest proiect este o modalitate de a face din joc o modalitate de învățare eficientă, de a apropia școala de familie, în beneficiul elevilor.

Între 11 și 15 mai 2015 a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului. Elevii Bogdan Alban, Bianca Cozma, Cătălin Istrate, Alexandru Manolache din clasa a VII-a, însoțiți de profesorii Maricica Apreutesei – coordonatoarea echipei României- și Cristina Istrate au participat la întâlnirea transnațională de proiect, care s-a desfășurat la Colegiul Sant Bonaventura din orașul Arta, Mallorca, Spania.

Agenda întâlnirii a cuprins familiarizarea elevilor cu tradițiile culturale spaniole, cunoașterea orașului gazdă prin intermediul unui joc, vizitarea unor obiective turistice din Mallorca – portul Soller, Sa Calobra, peșterile din Arta. Ultima zi a fost dedicată activității What do you know about my country? și jocurilor pe o tablă de joc construită de elevii spanioli. În timpul mobilități noastre , elevii au cooperat pentru a face mai multe clipuri, au avut loc schimburi de întrebări cu privire la propriile lor țări și și-au îmbunătățit competențele de conversație în limba engleză.

Următoarea mobilitate prevăzută în proiect va avea loc în România, la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, între 21 și 25 septembrie 2015. Sunt așteptați atunci 24 de elevi și 12 profesori din țările partenere. Ultimele două deplasări se vor desfășura în anul 2016, în Polonia și Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.