”Misăilă reia promisiunile de reparații de străzi de pe vremea lui Bacinschi”

Bugetul local pentru 2018 va fi mai mic decât cel din 2017, după cum se arată în proiectul de buget anunțat de Primăria Focșani. Dacă în 2017 la buget au fost 210 milioane lei, în acest an, municipiul are doar 172 de milioane lei, pierzând 38 de milioane lei. Practic, din excedentul bugetar, bani de investiții necheltuiți la 31 decembrie 2017, Focșaniul va pierde jumătate, după ce a decis în acest sens Liviu Dragnea și creierul PSD din cimitir, Darius Vâlcov. Ce se putea face cu această sumă? Destul, dacă ne uităm la cum arată orașul, străzi, trotuare, locuri de joacă, și chiar se puteau demara proiecte de investiții ori se puteau sprijini proiecte pentru tineret! Chiar noul spital din Focșani putea fi început cu aceste zeci de milioane de lei pe care administrația PSD le-a lăsat să se scurgă printre degete pentru că nu a fost capabilă să implementeze proiecte de investiții viabile!

Cu o asemenea atitudine a edililor PSD, ce garanții avem noi, cetățenii, că la 31 decembrie 2018, bugetul local nu mai mai pierde alte câteva zeci de milioane de lei? Incompetența lui Misăilă &co a lăsat Focșaniul mai sărac și va continua să o facă dacă oamenii nu îi vor cere explicații permanent! Pentru banii noștri, ai tuturor, pierduți de Misăilă pentru îndestularea lui Dragnea, vă invit, stimați focșăneni, să participați, în luna februarie, la dezbaterea publică pe marginea bugetului local pe 2018! Vă invit să veniți la Primăria Focșani și să îl întrebați pe Misăilă cum a fost posibil să piardă banii din excedentul bugetar când orașul țipă după proiecte și reabilitări!

Cât despre modul în care administrația PSD vrea să cheltuiască banii în 2018, după ce am răsfoit proiectul de buget, am aflat cu surprindere că Misăilă a preluat promisiunile de asfaltări de străzi pe care le-am văzut, nu mai puțin de PATRU ani, adică PATRU bugete locale, și în mandatul fostului primar Decebal Bacinschi. Cu alte cuvinte, stimați focșăneni, incompetența PSD se transmite din generație în generație, altfel nu îmi pot explica de ce edililor le trebuie în jur de zece ani să asfalteze străzile din zona Pompieri din Focșani?! În același proiect ni se promite, din nou, că se fac creșe în oraș, promisiune pe care au aud din gura PSD din 2012 cel puțin, că se reabilitează parcuri și… cam atât.

Misăilă va face și investiții ”serioase”, îi va utila Poliția Locală ginerelui său, Dorian Alecsandrescu, cu trei miliarde de lei vechi, pe mașini și sirene, pentru a putea da amenzi peste amenzi cetățenilor, în disperarea de a compensa pierderile bugetare create din pricina prostiei lor cu amenzi date pe spatele focșănenilor și pe buzunarul lor!

PNL consideră că bugetul pe 2018 la Focșani nu este creionat în interesul cetățenilor, fie că vorbim de adulți sau tineri și copii! Este un buget de subzistență, fără nicio viziune! Nu este un buget realist, nu este posibil să plimbi de la an la an bani pentru străzi pe care nu le asfaltezi, pe care apoi să îi pierzi în favoarea bugetului central. Nu este posibil să aloci miliarde pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice care nu au finalitate și pe care trebuie să le refaci și să le replătești, din banii contribuabililor, încă o dată sau chiar de două ori și să nu implementezi nimic în acest oraș! Domnilor de la PSD, aveți salarii mărite, poate nu ar strica să pierdeți și din banii voștri pentru nerealizări și incompetență! Poate așa veți fi motivați să lucrați pentru cetățean, nu în defavoarea și pentru sărăcirea lui!

Ion Ștefan, deputat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE