Misăilă dă mai mulți bani pe salariile Poliției Locale decât a investit real în 2017 în Focșani!

Criticam, în urmă cu câteva zile, modul în care administrația PSD creiona bugetul municipal pe acest an. Și vorbeam în principal de doi vinovați: PSD care prin politica centrală a furat Focșaniului peste 30 de milioane de lei numai în acest an, și Cristi Misăilă, primarul incompetent al orașului, cel care a demonstrat că habar nu are cum să gestioneze banii contribuabililor, lipsa acestuia de viziune și de implementare de proiecte ducând la pierderea banilor rezultați la capitolul excedent bugetar.

Ce înseamnă excedent bugetar, veți întreba, probabil, cei care nu sunteți familiarizați cu economia? Excedentul este reprezentat de banii pe care la final de an Misăilă nu a reușit să îi cheltuiască, să îi implementeze în proiecte pentru Focșani, bani pe care Liviu Dragnea i-a cerut la bugetul central.

În 2018, Focșaniul are un excedent de 35 milioane lei, din care jumătate sunt duși la București, în timp ce anul trecut, Misăilă a înregistrat un excedent de 21 milioane lei. Prin comparație, în 2015, Decebal Bacinschi avea în buget un excedent de numai… 2 milioane lei! Ne permitem oare să pierdem zeci de milioane lei anual pe incompetența lui Misăilă și a acoliților PSD?

Bugetul Focșaniului nu este văduvit doar de sumele excedentare. Potrivit proiectului de buget, orașul pierde și la capitolul sume defalcate din TVA, în favoarea bugetului central înfometat tot de PSD. Astfel, în acest an sunt previzionate sume defalcate din TVA de 21 milioane lei, în timp ce anul trecut, la același capitol, aveam 86 milioane lei!

În aceste condiții, este de așteptat ca bugetul lui 2018 la Focșani să fie unul gâtuit și sufocat în special de salariile pe care Misăilă trebuie să le ofere Caracatiței din PSD! Comparativ, bugetul de salarii al lui Bacinschi reprezenta 12% din buget, în timp ce al lui Misăilă a sărit spectaculos la 27%, fără să vedem vreo eficientizare și o productivitate crescută a muncii. Ce s-a văzut a fost o transformare a Primăriei Focșani într-o agenție de locuri de muncă pentru PSD!

Printre instituțiile care vor înghiți o mulțime de bani în 2018 este Poliția Locală, condusă de pupila lui Misăilă, Dorian Alecsandrescu, de care îl leagă relații de familie. Pentru salariile de la Poliția Locală se vor aloca nu mai puțin de aproape 6% din total venituri Primăria Focșani pe 2018, adică 5 milioane lei. Aici este o creștere de 40% față de 2017. De asemenea, o creștere de aproape 100% se observă și la Protecția civilă. Oare Misăilă vrea să instituie vreun stat milițienesc în Focșani? O explicație poate fi aceasta: amenzile și penalitățile aplicate populației înregistrează în 2018 o creștere de 34% față de 2016!

Evident, creșterile de salarii pentru oamenii de casă trebuie susținute de undeva! Și ele vin pe seama unor capitole extrem de importante cum sunt Învățământul, Sănătatea și Cultura-Religia, care figurează cu scăderi de bugete de până la 60% față de anul precedent. Proiecte de Tineret în bugetul lui Misăilă nu există! Scade bugetul și la Sport!

În schimb, cresc bugetele la Iluminat public, cu aproape 40 de procente, și la Asistență socială, cu o creștere de cheltuieli de personal cu un procent identic!

Mai mult, pentru a se vedea clar lipsa de viziune a edililor PSD-UNPR de la Focșani, precizez că, la un calcul comparativ, salariile pe 2018 la Poliția Locală ajung la 5 milioane lei, în timp ce investițiile efectiv realizate și implementate în Focșani, în 2017, au fost de numai 3,7 milioane lei!

Ce vă spune acest lucru, stimați cetățeni ai municipiului Focșani? Nu poate fi decât o distribuire nechibzuită a banilor, o strategie păguboasă pentru orașul Focșani care nici în 2018 nu oferă cadrul favorabil pentru ca investitorii să vină aici pentru a face locuri de muncă și a ridica nivelul de trai. Tot ce se va ridica va fi calitatea vieții Caracatiței PSD și a marii familii politice înfometate a lui Cristi Misăilă. Totul, pe seama cetățenilor plătitori de taxe, buni contribuabili, care nu-și vor vedea nici în acest an strada asfaltată, trotuarul reparat, parcul ori locul de parcare reabilitat!

Ion Ștefan, deputat PNL

3 Responses to Misăilă dă mai mulți bani pe salariile Poliției Locale decât a investit real în 2017 în Focșani!

 1. lulu 06/02/2018 at 22:05

  DL.DEPUTAT STEFAN cred ca cu acesti bolsevici nu o sa o scoateti la capat nici o data datorita faptului ca poarta la git acea cravata rosie dumneavoastra spuneti ca primarul investeste in politia locala dar noi oamenii din acest judet care platim rovinieta si te opresc acesti neica nimeni de la locale ce sa le mai spunem ca drumurile sunt asa cum investeste pe placul lui acest comandant de partid care mai nou poarta acea cravata rosie de BOLSEVIC si in ziarul lui ca a lui e se da sa faca drumurile tot la deal la el la conac si pe noi ne lasa de mergem prin gropi dv ati vazut cum ne mint cu ziarul lui prin acel poreclit ziaris NOAPTES ca se va face ca sa licitat ca o s avacem din inima partidului si in fond nu fac nimic unde e primar PNL toate drumurile sunt ca dupa razboi au inceput mai nou sa minta ca din 1 iulie la toti pensionarii o sa le dea medicamente 90 la suta gratuit DL DEPUTAT nu vedeti ce se intimpla cu patura de mijloc si cea de jos a ROMANIEI se vede clar au inceput sa ne arunce cite un osisor ca la milogi crezind ca toti am votat cravata rosie de pioner nu DL TEPUTAT EU NU AM VOTAT ACEA CRAVATA DE PIONIER am votat dreptul la libertate la o viata mai buna si nu in ultimul rind dreptul la exprimare nu cum fac acesti BOLSEVICI de ne pun pumnul in gura fara dreptul la exprimare toti dat toti seau tras lefuri nesimtite si noi dar majoritatea traim cum doresc acesti slugai al partidului ce cu ura in tre eii se uarsc uni pe altii .
  Am inteles ideia dv e foarte buna dar poate va veni si vremea cind partidul liberal va intra la guvernare sa le poata arata ca numai cu frica de dumnezeu si cu mila de a calaca pe acest pamint VRINCENESC acesti oameni se vor destepta in clipa a 12 sa nu mai voteze pentru BERE ,PIXURI GALETI SI cu minciunile ca ei ni le transmit noua dupa care le folosesc pentru ei DL DEPUTAT STEFAN .
  CU MULT RESPECT UN SIPATIZANT CORECT AL PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL
  RESPECT .

  Răspunde
  • I. Stefan 07/02/2018 at 11:00

   Multumesc pentru mesajul dvs. Va salut cu respect si speram ca impreuna sa schimbam ceva in acest judet.

   Răspunde
 2. LUCI. 07/02/2018 at 18:38

  Va multumesc pentru mesajul care DV. mi lati transmis DL. DEPUTAT STEFAN nu am sa dezamagesc si o sa fiu totdeauna cu sufletul aproape de dreapta si cu drag de Prtidul Ntional Lberal .
  Cumult Respect .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE