Ministerul Sănătăţii vrea salarii mai mari pentru medici, dar din banii altora

Ministerul Sănătăţii intenţionează să iniţieze un program pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale, care să fie finanţat din bugetul administraţiilor locale sau judeţene. În acest sens, Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a adresat, marţi, reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene şi a celor din Asociaţia Municipiilor din România rugămintea de a comunica dacă există autorităţi ale administraţiei locale interesate să susţină un astfel de program, astfel încât Ministerul Sănătăţii să înceapă demersurile necesare pentru elaborarea cadrului legal.

“Am rugat conducătorii celor două structuri asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale să ne transmită până la data de 15 martie a. c., punctul de vedere cu privire la acest demers. Am unele semnale că există autorităţi locale care vor să se implice şi să găsească soluţii pentru plata medicilor în funcţie de performanţă şi de apreciarea pacienţilor. Sigur că nu toate autorităţile locale vor susţine un astfel de program, dar va fi un început.

Nu am renunţat la ideea de a plăti personalul medical în funcţie de performanţă. Cred, în continuare, că avem un corp medical bine pregătit, cu medici care fac performanţă şi care, pentru aceasta, merită venituri suplimentare “, a declarat ministrul. Dacă autorităţile locale sunt interesate de a susţine un astfel de program, Ministerul Sănătăţii ar putea iniţia începând cu luna mai un proiect de act normativ care va crea cadrul legal necesar.

*Doar opt instanţe de ministerul Justiţiei vor fi desfiinţate

Proiectul de lege prin care Ministerul Justiţiei prounea desfiinţarea a numeroase instanţe de judecată din toată ţara a fost amendat în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Majoritatea deputaţilor jurişti, atât ai puterii, cât şi ai opoziţiei, au redus la opt lista de 24 de instanţe propuse pentru dizolvare.

“Dincolo de faptul că, în seria de argumente ale iniţiatorului, criteriile de selecţie a instanţelor s-au dovedit neclare şi au variat în funcţie de caz, consider că eficientizarea justiţiei se face printr-o finanţare corespunzătoare şi nu prin radierea parchetelor şi judecătoriilor sau nerespectarea dreptului constituţional al fiecărui român – accesul liber la justiţie. Justiţia trebuie să vină în întâmpinarea cetăţeanului, nu să îl oblige pe acesta să se deplaseze zeci şi sute de kilometri pentru a-şi găsi dreptatea in instanţă.

Remarc principiul care a stat la baza realizării acestui proiect de lege, acela de a pune accent pe calitatea actului de justiţie şi de redistribuire a resurselor umane către instanţe care să poată realiza un astfel de act, principiu care se bucură de toată susţinerea mea. Recomand, aşadar, o analiză responsabilă a instanţelor propuse pentru radiere, înainte de a mai înainta Parlamentului un proiect legislativ similar”, a declarat deputatul PNL Alina Gheorghiu.

*Proaspătul şef al Vămii Bucureşti, Silviu Văduva, a demisionat

Abia numit în funcţie la conducerea Vămii Bucureşti, Silviu Văduva şi-a depus demisia din cauza “atacului mediatic fără precedent asupra instituţiilor statului cu atribuţii de control”. “Având în vedere atacul mediatic fără precedent asupra instituţiilor statului cu atribuţii de control şi pentru că nu doresc, prin promovarea mea temporară să, ştirbesc imaginea unor instituţii publice, mi-am depus demisia din funcţia de conducere de director al Direcţiei Municipiului Bucureşti de Accize şi Operaţiuni Vamale, pe care o ocupam temporar.

Prin cererea de demisie, am solicitat trecerea pe o funcţie de execuţie în scopul punerii la dispoziţia Autorităţii Naţionale a Vămilor a cunoştinţelor şi expertizei dobândite”, a anunţat Silviu Văduva într-un comunicat de presă, citat de Realitatea Tv. “Niciodată nu am fost implicat în scandaluri de corupţie şi nici nu am fost vreodată cercetat penal. Precizez că delegarea funcţiei de conducere mi-a fost făcută pe o perioadă determinată, până la organizarea unui concurs, nicidecum aşa cum s-a afirmat în emisiunea Bursa pariurilor – că ar fi vorba de o numire definitivă.

Alegerea mea pentru a asigura interimatul funcţiei de conducere a avut loc în urma prezentării atât către Autoritatea Naţională a Vămilor, cât şi către Prefectul Municipiului Bucureşti a unor soluţii şi proiecte viabile pentru accesarea fondurilor europene ce pot fi folosite la dezvoltarea si modernizarea bazei de date existente şi a unor metode eficiente de combatere a corupţiei. La promovarea mea temporară s-a avut în vedere şi expertiza pe care am dobandit-o prin absolvirea celor două studii de master la Academia Naţionala de Informaţii şi la Academia de Studii Economice”, mai scrie Silviu Văduva.

“Începând cu data de 21 februarie 2011, domnul Văduva Silviu, numit temporar în funcţia publică de consilier clasa I grad profesional superior gradaţia 3, clasa de salarizare 70 la Ministerul Muncii, detaşat pe perioada deţinerii calităţii de funcţionar public, dar nu mai mult de 6 luni, în funcţia publică teritorială de execuţie de inspector vamal clasa I grad profesional superior clasa de salarizare 57 la Biroul Autorizări din cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale se împuterniceşte cu exercitarea funcţiei publice de conducere vacante de director executiv al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale pe perioada detaşării, în conformitate cu prevederile art. 45 alin (1) din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici”, se precizează într-un ordin recent semnat de şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Silviu Văduva are 36 de ani şi este un obişnuit al revistelor de scandal. Pe lista cuceririlor sale figurează fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale şi sora cea mică a Monicăi Columbeanu, Ramona Gabor. De-a lungul anilor a deţinut funcţii de conducere în mai multe companii, iar din 2008 a fost consilier local la Primăria Sectorului 6, membru al Consiliului de administraţie RADET Bucureşti, iar din 2010 şi consilier personal în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Informatii primite de la www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.