Ministerul Finanţelor Publice vorbeste despre un atac informatic de tip phishing! Mail-urile primite trebuie ignorate!

Referitor la mesajele de e-mail care circulă începând cu data de 5 octombrie 2010, şi au ca subiect eventuale rambursări de impozite de către Ministerul Finanţelor Publice, Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice din MFP face următoarele precizări:

„Începând cu data de 5 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii, societăţi comerciale şi persoane fizice, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiinţaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit scop în care li se solicita completarea unui formular conţinând date personale, privitoare la contul bancar, card bancar, etc.

Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro . Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail.

În urma investigaţiilor efectuate, de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.

Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată încă din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul www.mfinante.ro . De asemenea, vă informăm că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii.”

Comunicat primit de la Ministerul Finanţelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.