Marş pentru marcarea zilei de 28 iunie 1940 şi pentru a solicita unirea României cu Republica Moldova

28 iunie 1940 – AMPUTAREA ROMÂNIEI

Platforma Civică Acţiunea 2012 organizează joi, 28 iunie 2012, în Bucureşti, de la ora 17.30, un marş pentru marcarea zilei de 28 iunie 1940 şi pentru a solicita unirea României cu Republica Moldova. Un eveniment similar al Platformei va avea loc la aceeaşi oră și la Chişinău, în faţa ambasadei Rusiei, unde sunt aşteptate să participe peste 500 de persoane.

Pentru că cine doreşte să afle adevărul trebuie să plece de la originea faptelor şi pentru că istoria nu trebuie lăsată numai istoricilor, solicităm factorilor decizionali de la Bucureşti să îşi asume repararea cedărilor dureroase din trecut prin realizarea idealului reîntregirii naţionale.

28 iunie 1940 a reprezentat o cotitură tragică în istoria României prin ocupaţia sovietică a estului teritoriului românesc cunoscut sub denumirea generică “Basarabia, Nordul Bucovina şi Ţinutul Herţei”.Sute de mii de români au fost înfometaţi, deportaţi, executaţi în primul an de ocupaţie sovietică şi în primii ani de după 1944.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.