Marian Oprişan: “Solidari cu protestul legitim al românilor!”

Liderul PSD Vrancea a emis un comunicat de presă în legătură cu ultimele evenimente produse în România:

“În calitate de vicepreşedinte al PSD vreau să îmi exprim solidaritatea cu cei care protestează la această oră în Piaţa Universităţii, cu vrâncenii care au protestat în urmă cu câteva ore în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, dar şi cu românii care au protestat zilele acestea în principalele oraşe din ţară.

Consider că protestele cetăţenilor din ultimele trei zile sunt absolut legitime, ca urmare a faptului că PDL i-a umilit pe majoritatea românilor care, iată, se revoltă împotriva acestor nedreptăţi.

PDL i-a umilit pe toţi bugetarii, cărora le-a tăiat 25% din salarii, dar a umilit şi categorii profesionale întregi. Mă refer aici la medici, pe care i-a trimis să lucreze în străinătate, la profesori, pe care i-a bulversat cu modificările legislative absurde, la mamele cărora PDL le-a tăiat indemnizaţia de creştere a copilului, la pensionarii cărora PDL le-a impozitat pensiile, la revoluţionari, cărora PDL le-a tăiat indemnizaţiile şi la multe alte categorii sociale.

Tot reformele PDL au dus la închiderea spitalelor, a şcolilor, a generat spaimă pentru ziua de mâine şi o lipsă totală a locurilor de muncă.

Din punctul meu de vedere, aceste măsuri reprezintă tot atâtea motive pentru care protestul românilor din aceste zile este unul legitim, iar intensitatea acestuia arată exact gradul de nemulţumire al cetăţenilor acestei ţări, în legătură cu aşa-zisele reforme impuse de PDL în ultimii doi ani de zile.

Pe de altă parte, nu pot fi de acord cu confruntările violente dintre manifestanţi şi jandarmii de la Bucureşti. Personal, consider că reacţia forţelor de ordine din Piaţa Universităţii este una exagerată, prin violenţă şi provocatoare, prin atitudine. De altfel, se vede clar faptul că provocările din Piaţa Universităţii au doar scopul de a crea o imagine falsă oamenilor de bună-credinţă veniţi să protesteze paşnic împotriva unui regim pe care nu îl mai suportă şi pe care îl vor plecat de la putere.

Cer Jandarmeriei Române ca la toate mitingurile de protest din România să acţioneze în spiritul respectului faţă de cetăţeni şi faţă de dreptul constituţional al acestora de a protesta în mod paşnic.

Consider că prezenţa masivă a forţelor de ordine – un jandarm la patru protestatari – dovedeşte frica actualei puteri faţă de protestele din stradă şi preocuparea acesteia de a se menţine la putere chiar cu preţul unor violenţe nesfârşite.

Prin urmare, fac un apel la Preşedintele Traian Băsescu şi la partidele din arcul guvernamental – PDL, UDMR şi UNPR – să accepte un dialog real cu USL pentru a stabili, împreună, calendarul alegerilor anticipate pentru luna martie a acestui an.

Alegerile anticipate reprezintă singura soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei existente în societate. Pe de altă parte, convocarea alegerilor anticipate este principala revendicare a cetăţenilor din stradă pe care noi, clasa politică, avem obligaţia şi datoria să îi ascultăm”.

VICEPREŞEDINTELE PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT, MARIAN OPRIŞAN

0 Responses to Marian Oprişan: “Solidari cu protestul legitim al românilor!”

  1. nicusor 16/01/2012 at 00:08

    Basescu mai are putin si pleaca dar Oprisan …………………

    Răspunde
  2. darmis 16/01/2012 at 01:27

    bine a facut ca a taiat 25% la bugetari pe cind majoritatea muncitorilor au 600 lei iar bugetarii de la 1500 in sus.Trebuia sa taie orice pensie care trece de 2000 lei si orice salariu care trece de aceasta cifra si atunci nu mai avea tara 100 miliarde de lei datorie externa si 70% din populatia tarii muritori de foame.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE