Marian Oprișan: ”Micii producători vitivinicoli duşi cu vorba de un Guvern PDL incoerent şi incompetent”

După emiterea unui act normativ criminal, treziţi la realitate de organizaţiile de viticultori şi de opinia publică din România, reprezentanţii PDL încearcă, într-un mod jenant, să evite falimentarea micilor producători de vinuri.

Din păcate, artificiul găsit de aceştia – amânarea cu 30 de zile a aplicării HG 50/2012 – este un proiect “garantat” numai de vorbe deoarece, la acest moment, nu este adoptată nicio prevedere legală în acest sens.

Ca atare, astăzi, 1 martie 2012, sunt în vigoare toate prevederile ce obligă deţinătorii de antrepozite fiscale, producători de vinuri liniştite, care au accize zero, să-şi majoreze capitalul social subscris al societăţii la 25.000 lei şi să depună o garanţie care să acopere riscul neplăţii accizelor pentru produsele purtătoare de astfel de taxe în valoare de 5.000 Euro.

Mai mult de atât, Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan consideră că soluţia amânării nu este eficientă şi nici benefică şi solicită Guvernului PDL, în numele intereselor podgorenilor din Vrancea, dar şi din restul podgoriilor din România, exceptarea de la prevederile H.G. 50/2012 a antrepozitelor fiscale care produc şi comercializează vinul.

În caz contrar, Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan va continua demersurile în Parlament şi chiar la instanţele de judecată pentru ca prevederile referitoare la micii podgoreni din H.G. 50/2012, să nu poată fi aplicate.

Până în acest moment, în Vrancea, doar un număr de 40 de societăţi au depus cereri de majorare a capitalului social pentru a se încadra în cerinţele noii prevederi legale.
Acesta înseamnă că numai în judeţul nostru, peste 50% dintre micii podgoreni care produceau şi comercializau vinuri vor dispărea de pe piaţă, dacă prevederile H.G. 50/2012 se vor aplica.

Cele câteva sute de antrepozite închise în România de H.G. 50/2012 se vor adăuga celor 91.350 de firme care au intrat în incapacitate de plată, în ultimii 5 ani, în România, ca urmare a politicilor aberante ale PDL.

Comunicat primit de la Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE