Marian Oprișan: ”La multi ani, vrânceni! La multi ani, români!”

În fiecare an, pe 24 Ianuarie, românii din întreaga ţară, dar mai ales noi, vrâncenii, retrăim una dintre paginile istoriei care au pus bazele României de astăzi.

Aici, la Focşani, acum 153 de ani, Milcovul a fost „secat dintr-o sorbire”, iar graniţa cea nedreaptă ce despărţea fraţii de fraţi a dispărut pentru totdeauna.

Acum 153 de ani, la Focşani, s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, iar de atunci oraşului nostru i se spune Oraşul Unirii.

Iată motivul pentru care noi focşănenii şi vrâncenii simţim mai mult decât ceilalţi români emoţia acelor vremuri. Pentru că suntem urmaşii celor care au cerut „Unirea în cuget şi-n simţiri”.

Suntem urmaşii lui Cuza, Kogălniceanu, Moş Ion Roată şi a tuturor celor care au demonstrat că atunci când interesul comun primează, nimeni şi nimic nu poate sta românilor în cale. Pentru că doar astfel se pot face lucruri măreţe, demne de a fi pomenite peste veacuri de toate generaţiile următoare.

De aceea, dragi vrânceni, vă invit pe 24 Ianuarie în Piaţa Unirii din Focşani să sărbătorim împreună, cu responsabilitate şi decenţa cuvenită, acest moment istoric, să dovedim astfel întregii ţări că putem să ne ridicăm la nivelul inaintaşilor ce au înfăptuit Mica Unire.

La multi ani, vrânceni!
La multi ani, români!

Comunicat primit de la Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea

One Response to Marian Oprișan: ”La multi ani, vrânceni! La multi ani, români!”

  1. Toader 25/01/2012 at 00:10

    Sper ca si romii din vrancea sa aiba o buna colaborare cu institutiile publice din vrancea.presedinte executiv P.R.P.E vrancea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.