Marian Oprişan îşi depune mâine candidatura la şefia CJ Vrancea. Hornea a renunţat să-l mai concureze!

UPDATE: Sorin Hornea, fost prefect de Vrancea, a anunţat că nu va mai candida la şefia CJ. Motivele nu se cunosc, deocamdată.

Cu o zi înainte să-şi depună candidatura pentru un nou mandat în fruntea CJ Vrancea, Marian Oprişan a trimis redacţiilor o “Scrisoare deschisă către vrânceni”:

Dragii mei vrânceni,

Mâine, 1 mai îmi voi depune candidatura la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Din păcate, candidatura mea îi sperie pe cei care, timp de patru ani de zile, i-au umilit şi i-au făcut să sufere pe toţi cetăţenii acestei ţări. Mă refer aici la adversarii mei politici din PDL, care au lansat zvonuri absolut incredibile despre mine şi pe care doresc să le dezmint, cu această ocazie.

Cei care nu au făcut nimic pentru acest judeţ şi care au tăiat cu 25% salariile, au impozitat pensiile şi au diminuat drepturile băneşti ale mamelor şi copiilor, au lansat zvonuri că Traian Băsescu ar fi dat ordin să mă aresteze, că aş intenţiona să renunţ la politică pentru a intra în afaceri şi să mă mut de tot în Italia sau că aş fi bolnav! Nimic mai fals! Simple zvonuri.

Nu ştiu ce speră cei din PDL să obţină cu astfel de minciuni! Ştiu sigur că nu vor obţine absolut nimic, dar cred că manipularea ieftină este singurul lucru pe care au ştiut să-l facă şi, în virtutea inerţiei, continuă să-l practice.

Eu candidez pentru această funcţie fiindcă trebuie să facem viaţa vrâncenilor mai bună, iar acest lucru trebuie făcut de oameni responsabili prin muncă, nu prin minciună, manipulare şi gargară politicianistă.

Pentru mine, activitatea în folosul vrâncenilor înseamnă noi locuri de muncă, relansarea investiţiilor publice pentru a finaliza DN 2 D Focşani-Ojdula, DN 2 L Lepşa-Coaşa-Soveja, DN 2 M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu de Jos, pentru a reabilita toată infrastructura distrusă de inundaţii, pentru a ne apăra localităţile şi drumurile de furia apelor.

Muncă înseamnă şi continuarea proiectelor începute şi pe care Guvernul PDL-UDMR le-a sabotat în judeţul nostru. Mă refer aici la continuarea lucrărilor pe DJ 205E Vidra-Vizantea-Câmpuri, pe DJ 204E Mărăşeşti-Haret-Panciu, pe DJ 205 D Valea Sării- Năruja- Nereju- Brădăceşti, DJ 202 E Tâmboieşti – Bordeşti, DJ 115 Câmpuri- Gura Văii, E 85 – Coteşti, E 85- Urecheşti şi a tuturor podurilor de pe aceste drumuri.

În atenţia mea s-au aflat şi se vor afla DN 2 R Mărtineşti-Bogza-Dumbrăveni-Dumitreşti-Jitia şi DN 2 N Jitia-Vintileasca-Bahnele pentru care am cerut, în fiecare an, alocarea de sume prin Legea bugetului de stat pentru reabilitare, dar parlamentarii PDL s-au opus de fiecare dată.

Muncă înseamnă noi proiecte pentru dezvoltarea unor industrii inovative şi sprijinirea economiei noastre tradiţionale: agricultură, vinificaţie, industrie textilă şi industrie alimentară.

De asemenea, trebuie să finalizăm proiectele europene de aproximativ 260 milioane euro care se află în implementare în judeţul nostru.

Mă refer aici la „VranceAqua“, proiectul prin care reabilităm aducţiunile de apă, reţelele de canalizare şi construim staţii noi de epurare în municipiile Focşani şi Adjud, în oraşele Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti, dar şi în comunele Cîmpineanca, Goleşti şi Homocea, dar şi la „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor” prin care vom face din Vrancea cel mai curat judeţ al Moldovei prin gestionarea profesionistă a deşeurilor.

Nu în ultimul rând, vom reda circuitului turistic toate mausoleele din judeţul Vrancea după ce, în spiritul respectului faţă de eroi, vom finaliza proiectul european „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial“, proiectul meu de suflet. Alte proiecte presupun reabilitarea şi modernizarea ori realizarea de aducţiuni cu apă şi de magistrale de canalizare şi în zona de sud a judeţului: Răcoasa-Vulturu-Măicăneşti.

Finalizarea lucrărilor la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, din Focşani, reprezintă un alt punct extrem de important pe agenda mea.

Prin proiecte europene modernizăm şi reabilităm Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” din Focşani, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicăneşti.

Dragostea mea pentru judeţul Vrancea, orgoliul de a face din acest judeţ unul prosper, respectat sunt principalele motive pentru care mi-am depus o nouă candidatură la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, iar aceste proiecte vor putea fi realizate doar împreună cu cetăţenii judeţului Vrancea, pentru cetăţenii acestui judeţ.

Pentru mine, promisiunile făcute vrâncenilor sunt ca o datorie şi nu îmi stă în fire să îmi încalc angajamentele pe care mi le iau. În urmă cu mulţi ani am promis vrâncenilor că nu îi voi părăsi sub nici o formă pentru vreo funcţie la Bucureşti, doar dacă prin poziţia mea aş putea face şi mai mult bine cetăţenilor comunităţii noastre şi, evident, doar după ce m-aş consulta cu ei, în prealabil!

În finalul acestui mesaj, vreau să vă rog, dragii mei vrânceni, să aveţi încredere în mine, în prietenul nostru, al vrâncenilor, Victor Ponta şi în echipa USL. Vă asigur că noi suntem singurii profesionişti care ştim, cu adevărat, să scoatem ţara din deriva în care a lăsat-o guvernarea PDL-UDMR şi să o punem pe ruta pe care o merită, aceea de a şaptea putere economică a Uniunii Europene.

Aşa să îmi ajute Dumnezeu! Marian Oprişan

6 Responses to Marian Oprişan îşi depune mâine candidatura la şefia CJ Vrancea. Hornea a renunţat să-l mai concureze!

 1. jean 01/05/2012 at 01:20

  MINCIUNI,VRAJELI DE 2 BANI PEntru. …..I,ASTA DEBITEAZA MOP,BARONUL CARE A DUS VRANCEA LA FALIMENT SI SARACIE !!! ACUL DE COJOCUL LUI IL VA AVEA IN 10 IUNIE CAND PP-DD IL VA DA JOS !

  Răspunde
 2. VLAD 01/05/2012 at 01:22

  huoooo prisane, visezi,nu mai pacalesti pe nimeni cu discursul asta !

  Răspunde
 3. k...)))... 01/05/2012 at 09:09

  abureli…))))…

  Răspunde
 4. cora 01/05/2012 at 12:18

  adevarul ca pentru judetul vrancea oprisan a facut ceva, pe cand trasculescu,placinta, sapunaru si vraciu nu au fost in stare sa faca ceva care sa ramana pentru cetateni, ei au facut doar pentru ei. Acum pdl a mai ramas exact cu cei care au condus acest judet mircea, lefter, tudose, oprea, placinta si trasculescu, la alegeri vom vedea cum l-au condus, pentru cetateni sau pentru propriile buzunare ? Oricum sa nu credeti ca cei 6 nu au incercat la usl, dar dupa ce au mancat o paine, in trecut, de la aceste partide, acestia au stat numai la putere, trecand de la psd la pnl in final la pdl si sper sa fie final, nu pentru mine, ci pentru acest judet, care cu siguranta are si alti oameni, de calitate si mult mai bine pregatiti. Felicitari domnule irimia, ma bucur sa vad oameni noi in politica vranceana

  Răspunde
 5. unu 01/05/2012 at 19:57

  Toti,absolut toti, politicienii mint si nu isi vad decat propriile interese! Cine va mai crede?

  Răspunde
 6. ADEVARUL 2012 03/05/2012 at 18:43

  @cora,ce draqu a facut si oprisan ca judetul asta e-n coada tarii,unde-i industria si agricultura,le-au distrus si privatizat pe te miri ce pe timpul guvernarii rosii a psd-nastase !!! DA,OPRISAN A FACUT CEVA PENTRU EL,PRIVITI LA CETATEA SUPERSECURIZATA DE LA KM.25,ASTA DA,PLUS TOTI CEI CEL SUSTIN PRIN SANTAJ,DIVERSIUNI SI MANIPULARI CONTRA ADVERSARILOR POLITICI !!! Inca ceva CLAR :cei sase nu si-au dorit sa treaca la usl,o puteau face la pnl care ar fi fost bucurosi sa-i ia,au luat ei alti grei,gen frunza verde !!! ….asa ca nu mai manipulati lumea cu tot felul de tertipuri ieftine…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE