Majoritatea românilor sunt de acord cu înlocuirea premierului Boc

84% dintre români au auzit despre discuţiile dintre preşedintele Băsescu şi partidele politice de la guvernare cu privire la posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc din funcţie, arată rezultatele unei cercetări efectuate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Aproape două treimi dintre aceştia, 65%, au o părere bună şi foarte bună despre o posibilă înlocuire a actualului premier. 47% dintre respondenţi ar fi de acord cu numirea unui premier independent, în timp ce 51% aderă la această variantă în mică şi foarte mică măsură.

Mugur Isărescu este personalitatea care obţine cele mai multe nominalizări din partea respondenţilor atunci când aceştia sunt rugaţi să desemneze cu cea mai potrivită persoană pentru a deveni următorul prim ministru al ţării. Victor Ponta este nominalizat de 9% dintre respondenţi, iar Klaus Johannis de 6%. 41% dintre respondenţi nu sunt în măsură să nominalizeze nicio persoană pe care o consideră potrivită pentru acest post.

Senatorul Liviu Câmpanu a redevenit membru UNPR

Senatorul Liviu Câmpanu este din nou membru al UNPR, după ce anul trecut părăsise această formaţiune politică pentru a activa ca independent. S-a plimbat până acum prin cinci partide şi a constatat că e mai bine să fii la putere. “Am luat decizia să mă reînscriu în Uniunea Naţională pentru Progresul României şi am redevenit astăzi membru al partidului.

Îmi asum toate acţiunile în calitate de om politic. Poate că nu toate alegerile pe care le-am făcut au fost cele mai bune. Însă ceea ce pot spune cu certitudine este că niciodată nu am abandonat valorile în care cred”, precizează Liviu Câmpanu. “Sunt membu fondator al UNPR, cred foarte mult în acest proiect politic şi în oamenii care şi-au asumat o politică a interesului naţional.

Din acest motiv, am decis să mă întorc şi să-mi desfăşor activitatea politică alături de colegii mei, cu care am fost în legătură în tot acest timp. Am convingerea că România are nevoie de stabilitate, de pace socială şi, cel mai important, de oameni capabili să identifice şi să apere interesul naţional”, a mai spus senatorul.

Câmpanu a intrat în Senat ca parlamentar PNL, după care a plecat din rândul liberalilor şi a decis să participe la fondarea UNPR. Ulterior, în 2010, Câmpanu s-a desprins şi de UNPR şi a activat o perioadă la PC, apoi ca independent, anunţându-şi chiar susţinerea pentru moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc. A fost şi memru al PRM.

Demersuri pentru realizarea Panteonului Naţional

Senatorul Dan Voiculescu s-a întâlnit cu academicianul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, pentru a analiza posibilităţile concrete de realizare a unui Panteon Naţional, monument dedicat valorilor esenţiale ale culturii şi civilizaţiei româneşti. La finalul întâlnirii desfăşurate la sediul Academiei Române, Voiculescu a declarat: “Este esenţial să demarăm cât mai rapid acest proiect.

Împreună cu Academia, autorităţile centrale şi primarii Piedone şi Oprescu putem face saltul de la planuri la fapte concrete. Dacă ne mobilizăm şi dacă Guvernul îşi va asuma responsabilitatea pentru susţinerea culturii şi civilizaţiei româneşti, putem realiza Panteonul Naţional în maxim doi ani. Trebuie să reînvăţăm să ne respectăm valorile. Indiferenţa faţă de trecut ne compromite viitorul.”

Informatii primite de la www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE