Majoritatea PSD-ALDE scumpește gunoiul cu 25% și îi încoronează pe Regii gunoaielor

Pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților de miercuri, 23 mai, a figurat Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 48/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu.

Partidul Național Liberal a susținut o serie de amendamente care să îmbunătățească competitivitatea producătorilor români, gradul de colectare selectivă a deșeurilor și eliminarea suprataxării din domeniu, însă majoritatea PSD-ALDE a refuzat să susțină cetățeanul român, în favoarea noilor îmbogățiți, Regii Gunoaielor, votând majorarea tarifelor cu 25%, scumpire aplicabilă de la 1 ianuarie 2019!

Statul român, prin Ministerul Mediului a comandat o serie de studii care să stabilească cele mai bune decizii ce se pot lua în managementul deșeurilor. Fac referire strictă la Studiul Jasper, publicat în 2016, urmat de Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), din 2018, care oferă soluții pentru ca România să nu mai fie o imensă groapă de gunoi.

Studiul Jasper concluzionează că în România rata de reciclare a deșeurilor și deviere de la depozitare este foarte scăzută, undeva sub 5%, și 800.000 tone/an de deșeuri sunt abandonate ilegal, din cauza lipsei de infrastructuri adecvate de gestionare a deșeurilor.
Rata de reciclare este foarte scăzută în România din cauza legislației deficitare și a lipsei de cooperare între instituții.

Dau un exemplu: la pagina 148 din PNGD, Ministerul Mediului menționează că nu deține date despre cantitatea de deșeuri exportată din România, adică nu se știe cantitatea de deșeuri de fier vechi exportată din țară. Cum a putut să calculeze Ministerul Mediului îndeplinirea obiectivului de reciclare, dacă oficialii din ministerul de resort nu au informații despre cantitatea de deșeuri exportate din România, ținând cont că aceste deșeuri sunt considerate reciclate?

Studiul Jasper punctează extrem de clar: taxele plătite de populație trebuie să se întoarcă în investiții, în echipamente de colectare separată sau sortare! Și ”nu trebuie mărite cu scopul acumulării de fonduri, – nu trebuie să fie acumulate într-o structură birocratică”, după cum se arată în acest studiu.

Or, Ministerul Mediului a propus, prin OUG 48/2017, și majoritatea PSD-ALDE a votat dublarea, majorarea cu 100% a cheltuielilor de capital! În schimb, din anul 2012 până în prezent, cei de la Mediu nu au alocat NICIUN leu pentru programe de colectare selectivă a gunoiului menajer.

În zece ani, s-au încasat din taxe pentru mediu 10 miliarde de euro! În următorii zece ani, s-ar încasa cel puțin alte 10 miliarde de euro! Domnilor de la Putere, cunoașteți acest lucru? Cum justificați această păcăleală continuă a românilor și ce măsuri ați întreprins împotriva ”Caracatiței” din domeniu? Ori ”Caracatița” se află la masa Guvernului?

Prin aceste taxe mari, PSD condamnă România la depopulare, alungând în lumea largă copiii și nepoții românilor care au luptat pentru România reîntregită. Parlamentarii PSD-ALDE se gândesc numai la mandatele lor și sunt preocupați doar de interesele personale, gen Belina, Ogrezeni, modificarea Legilor Justiției și introducerea de noi taxe și majorarea de impozite!

Indiferența și superficialitatea, de care dă dovadă Guvernul, au instalat ”Caracatița” pe capul românilor, cu tentaculele în jurul gâtului și înfipte adânc în buzunarele oamenilor. Din 2019, PSD-ALDE au majorat prețul gunoiului menajer cu 25%! Această OUG vine să hrănească ”Caracatița” și nicidecum să rezolve o problemă de mediu sau să crească calitatea vieții oamenilor.

Taxele plătite de românii normali pentru Caracatiță sunt împovărătoare, alarmante și de neacceptat. Din aceste considerente, Grupul Parlamentar al PNL a votat împotriva acestui proiect de lege. Prin noile majorări votate miercuri, în Camera Deputaților, de PSD-ALDE, s-a legiferat o nouă meserie în România: ”Regii gunoaielor”!

Deputat Ion Ștefan

3 Responses to Majoritatea PSD-ALDE scumpește gunoiul cu 25% și îi încoronează pe Regii gunoaielor

 1. NICOLAE. 05/06/2018 at 00:00

  BUNASEARA DL DEPUTAT ION STEFAN.
  AM FOST SI VOI RAMINE CIT TRAIESC PE ACEST PAMINT SIPATIZANT DE DREAPTA DIN ANUL 1990 NU AM FOST SI NU VOI FI NICIO DATA DE STINGA NU VREAU SA MAI VB DE CIUMA ROSIE DAR ACUM MA TREZESC LA VIRSTA DE 62 DE ANI SI SA MA SOCOT NU SPUN SA MA GINDESC DACA AM FACUT BINE SA RAMIN LA A RESPECTA DREAPTA ASTA DIN CAUZA CA MA CONFRUNT CU O PROBLEMA FOARTE GRAVA PENTRU CARE O SA RELATEZ DV IN URMATOARELE RINDURI .
  SUNT NASCUT CRESCUT IN FOCSANI AM LOCUIT PINA LA VIRSTA DE 50 DE ANI IN FOCSANI AM DECIS SA MA MUT LA TARA CREZIND CA E MAI BINE MAI PRECIS IN COMUNA URECHESTI ASA ZISA COMUNA UNDE CU 2 PALME AM FACUT O CASA INTRE TIMP SA IVIT O PROBLEMA MAM INBOLNAVIT DATORITA FAPTULUI CA AM FOST JUCATOR DE RUGBY SI DAC EU CA OM INTELEG OAMENII CHEAR DACA SUNT DIN STRUCTURILE PRIMARIEI URECHESI SI MAI ALES ACUM CIND LA CONDUCEREA PRIMARIEI AVEM SI COLABORATORI IN FUNCTIE DE LA PARTIDUL MATIONAL LIBERAL SI VICE SI PRIMAR SI NU IN ULTIMUL RIND SI 9 CONSILIERI IN FUNCTIE MA CONFRUNT CU O PROBLEMA CARE DORESC SA O RELATEZ DV DL DEPUTAT STEFAN.
  ASTAZI 4 06 2018 LA ORA 10 ,30 AM SUNAT LA PRIMARIA URECHESTI SA ANUNT CA PE STRADA MARGARITARULUI NU SUNT BECURI LA POARTA LA MINE LA VECINI IN TOTAL 3 STILPI FARA BECURI DIN DATA DE CIND NU FUNCTIONEAZA 12 03 2018 AM VB IN NENUMARATE ORI LA TELEFON CU PRIMARUL CU VICELE SI DE ATUNCI MA DUCE CU GURA ASTAZI AM VB LA TELEFON CU VICELE PRIMAR LA COMUNEI URECHESTI PE NUME LEICA NICOLAE II ADUC AMINE DE BECURI DIN NOU SI STITI CE IN VOCA NU O SA PUNA NIMIC DUPA CARE I MI TRINTESTE TELEFONUL IN NAS IL INCHINDE VAS INTREBA DL DEPUTAT SUNT BUN CU FAMINLIA MEA NUMAI LA VOT TOATA LUMEA DIN PARTID MA CUNOASTE CA OM VA ROG FOARTE FRUMOS DL DEPUTAT FACETI CEVA SA NI SA PUNA LUMINA STAM INTR O GROTA UNDE E FOARTE INTUNERIC NOAPTEA NU SE VEDE NIMIC DAR SA STITI CA DOMNI VICE SI PRIMAR E LUMINA DIN PLIN DV ATI VAZUT CE A TRANSMIS DL PRESEDINDE ORBAN DACA NU MERITA AFARA CU OAMENI CARE SE CAM PLIMBA DE LA UN PARTID LA ALTU EU NU CRED CA DACA E VICE PRIMAR AL COMUNEI POATE SA SE ADRESEZE ASA LOCALNICILOR CA SI CUM EL E STAPINUL INELELOR NU CRED CA LA PARTID II INVATATI ASA .
  VA ROG RESPECTOS SA NU MA LASATI FARA REZULTAT ASTEPT UN MESAJ DE LA DV DL. DEPUTAT STEFAN .
  CU RESPECT UN LOCUITOR AL COMUNEI URECHESTI VRANCEA .

  Răspunde
 2. nicolae 05/06/2018 at 18:38

  dl deputat in urma cu ceva timp tot mie me ati lasat un mesaj in care spuneati ca o sa fiti linga noi cei care va votam se pare ca nu e asa acum o luam pe cale erarhica lasam mesaj dl Busoi dupa caredl Orban poate se va rezolva cu respect pentru partidul national liberal.
  PS Ncolae.

  Răspunde
 3. NICOLAE. 06/06/2018 at 23:58

  asa e dl deputat se vede cit de mult va intereseaza cetatenii acestui judet o sa ramin in bezna dar la urmatoarele alegeri sa vedeti ce procent o sa optineti .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE